Magia sărbătorilor în 5 lecturi magice

Cărți de Crăciun

Cărți de pus sub brad? Cărți pline de magie și de frumos? Da. Ați nimerit bine căci asta am de gând să vă recomand în acest articol.

Nu știu voi, dar eu în această perioadă prefer să aleg și să parcurg lecturi care se învârt în jurul Crăciunui, lecturi cu fulgi care dansează, cu șeminee arzând și muuultă căldură. Ce aleg pentru mine împart și cu voi :). Așadar, vă las aici lista mea și, cine știe, poate una dintre aceste cărți vă face cu ochiul.

Visuri de iarnă și alte povestiri – F. Scott Fitzgerald


„Talentul său era la fel de natural ca desenele imprimate de pulbere pe aripile unui fluture. Într-o vreme, nu-și dădea seama de acest lucru mai mult decât fluturele și n-a prins de veste când desenul a fost șters ori distrus. Mai târziu, a devenit conștient de aripile-i rănite și de alcătuirea lor; atunci a învățat să gândească, dar n-a mai putut zbura, fiindcă pierduse pasiunea pentru zbor și nu-i mai rămăsese decât amintirea vremurilor când zbura fără efort.”    – Ernest Hemingway
 

Visuri de iarnă și alte povestiri a adunat 14 nuvele ale lui F.Scott Fitzgerald și v-o recomand deoarece sunt convinsă că nu vă va plictisi. Povestirile pe care doresc să le descoperiți sunt despre lumea teatrului, despre începuturile filmului, sunt povești decorate cu frumos. Fitzgerald expune realitatea societății americane și lumea Hollywoodului, având o viziune clară asupra acestui univers datorită jobului de scenarist pe care l-a avut la Metro-Goldwyn-Mayer.

Crăciunul în cele mai frumoase povestiri

Crăciunul în cele mai frumoase povestiti este o cărticică plină de surprize și de magie. Această mică comoară pe care o putem numi și „carte de familie” deoarece paginile sale adăpostesc bunătăți atât pentru cei mici cât și pentru cei mari, este un amalgam de emoții, trăiri, melancolie și amintiri.

Așadar, din ținuturi de vis sau din orașe adevarate, din păduri îndepărtate sau din case primitoare vin întâmplări și personaje ce povestesc Crăciunul cu un farmec cuceritor. Așa că oprește timpul în loc, dragă cititorule, și citește cartea unei sărbători pentru a cărei magie depun mărturie, printre alții, Charles Dickens, Mark Twain, Oscar Wilde sau Arthur Conan Doyle.

Sună tentant și magic, nu? Atunci,ce mai așteptați? Pregătiți un ceai gustos cu scorțișoară, așezați-vă confortabil și… să înceapă lectura!

Copila de zăpadă – Eowyn Ivey

Și mai multă magie găsiți în Copila de zăpadă, romanul de debut al scriitoarei Eowyn Ivey, o lectură plină de întâmplări simbolice, farmec și elemente nordice.

Scurtă descriere: Ajunși deja la jumătatea vieții, Jack și Mabel se luptă să-și clădească o viață nouă în Alaska anilor ’20, însă durerea pricinuită de lipsa copiilor sapă o prăpastie tot mai adâncă între ei. Într-o clipă de exaltare, la căderea primei zăpezi din an, cei doi plămădesc o copilă din zăpadă cu chip delicat, buze trandafirii și păr bălai. Nu mică le este însă mirarea a doua zi, când descoperă că fetița de zăpadă a prins viață, ca și cum povestea Snegurocikai, ce incitase copilăria lui Mabel, ar fi devenit realitate. Din acea clipă, Faina, copila de zăpadă, va deveni parte din familie și prezența ei candidă le va schimba viețile pentru totdeauna.

Crăciunul lui Maigret – Georges Simenon


 

Această recomandare este pentru cititorii care caută mereu adrenalina și misterul în locul unei seri liniștite. Așa că, vă invit într-o aventură alături de Maigret.

Crăciunui lui Maigret este volumul cu numărul 54 din seria Maigret și ne povestește cum Maigret (evident) se pregătește să își petreacă ziua în compania soției sale. Până aici nu este nimic dubios însă, este căutat de două femei (domnișoara Doncœur și Loraine Martin), vecine de peste drum, care doresc să-i vorbească despre un mic incident.

Nepoata de șapte ani a doamnei Martin, Colette, i-a comunicat domnișoarei Doncœur că în noaptea de dinainte fusese vizitată de Moș Crăciun. Această poveste anodină se va transforma curând într-un mister neliniștitor. Cine se ascunde în spatele bărbii albe a lui Moș Crăciun? Cu intuiția și spiritul său de analiză, comisarul Maigret nu va întârzia să răspundă la această întrebare…

Crăiasa Zăpezii – Michael Cunningham

Ca o ultimă lectură am ales Crăiasa Zăpezii, un roman contemporan care rezonează cu basmul. Ce m-a atras la această carte? În primul rând a fost postul The Washington care afirmă următoarele:

„Cunningham țese o odă dedicată nemuritorului New York, cu sufletele sale boeme și locuitorii săi pierduți. Romanul lui ne amintește că miturile pe care le plăsmuim despre viețile noastre își au originea în momente aparent fără însemnătate, în oameni aparent banali… Cu o proză elegantă, care se strecoară în cele mai intime gânduri ale personajelor sale, Cunningham provoacă cititorul să-și imagineze o divinitate nepăsătoare – dacă există într-adevăr vreo divinitate.” 

În al doilea rând mi-a atras atenția și descrierea cărții pe care o voi atașa aici.

Într-o seară de noiembrie din 2004, întorcându-se acasă prin Central Park, Barrett Meeks – un gay trecut de prima tinerețe, chinuit de o durere cumplită de dinți și de tristețea despărțirii de iubitul lui – are o viziune stranie. O lumină coborâtă din cer i se arată pentru câteva clipe ca o ființă de basm care-l privește ca și cum i-ar percepe existența. Această viziune de o limpezime ireală, ce dă naștere la nesfârșite îndoieli, interpretări, speranțe și așteptări, va schimba imperceptibil viața tuturor personajelor din cercul lui Barrett. 

P.S: Această carte are un super preț!

Voi ce citiți în această perioadă?

P.S: Librăriile care oferă Reduceri în preajma Crăciunui (și nu numai) sunt: LibrisCărturești, NemiraeMag și Cartepedia.

P.P.S: List mea de anul trecut o găsiți în articolul Lista Moșului.

Vă doresc Lectură Plăcută orice ați citi!

Sensiblerie – POEM

Ultimul rămas bun, în dragoste, este acela care nu se spune. – Alexandre Dumas Și dacă nu-l spui, îl scrii ori îl cânți. Îl îmbraci

Citește

14 COMENTARII

Lasă un răspuns