Lista Moșului sau Lecturi de Sărbătoare

carti pentru craciun alinas.ro

Crăciunul este perioada în care refuz să cresc căci nu mă pot declara un adult cu responsabilități în toată forfota aceea magică. Refuz să fiu orice altceva, mai puțin copil. Un copil care aruncă cu podoabe prin casă și care pregătește cu meticulozitate scrisoarea pentru pletosul cu burtă (om de treabă, nu?).

Anul acesta îi voi cere cărți și pentru că și eu sunt de treabă, mă voi limita doar la 4 lecturi specifice acestei perioade. Împărtășesc cu voi lista mea căci poate vă inspirați și de aici și măriți lista Moșului (știu că meritați).

4 Cărți de citit în preajma Crăciunului

  1. Dragostea mea mi-a dăruit… – Stephanie Perkins

Prima pe lista mea este această carte care cuprinde 12 povestiri romantice pentru serile de iarnă, pentru nopțile lungi și friguroase la care adăugam nelipsita ciocolată caldă. Pentru ca noi să ne bucurăm de această lectură a fost nevoie de colaborarea a 12 autori: Rainbow Rowell, Laini Taylor, Kiersten White, Kelly Link, Matt de la Pena, Jenny Han, David Levithan, Holly Black, Gayle Forman, Myra McEntire, Ally Carter și evident, Stephanie Perkins, care a și editat această carte.

Toate povestioarele sunt plasate în preajma Crăciunului sau a Anului nou și sunt înzestrate cu magia specifică acestei perioade. Personajele vin, pleacă, se schimbă și transmit, te transpun și te fac să simți.

„- Dacă ai fi o mâncare, ai fi turtă dulce. Suficient de picantă ca viaţa alături de tine să fie tot timpul interesantă, dar cu suficientă dulceaţă pentru armonie.” (Bine aţi venit în Christmas, California)

 

2. Poveste de Crăciun – Charles Dicken

Niciodată nu suntem prea mari pentru această lectură. Recunosc, am citit cartea cu ceva timp în urmă însă, nu o am în biblioteca personală, de asta o cer Moșului, și în același timp țin neapărat să v-o recomand.

Povestea de Crăciun a lui Charles este o lectură care se citește ușor și care îl are în prim plan pe bătrânul ursuz Ebenezer Scrooge. Acesta nu este deloc prietenos și urăște pe toată lumea chiar și Crăciunul. Alături de Scrooge vom trece prin diferite întâmplări care ne vor ține cu sufletul la gură.

Spiritele prezente în această poveste sunt cele care îl schimbă complet pe bătrân și care îl conduc spre trecutul său, arătându-i chiar și prezentul. Urâciosul ajunge să călătorească în propriul său caracter iar spiritele îi vor oferi o altă viziune despre Crăciun.

În această cărticică fantomatică, m-am străduit să aduc Fantoma unei idei care să nu-i întoarcă pe cititori împotriva lor înșiși, unii împotriva altora, împotriva acestei sărbători sau împotriva mea. Fie ca Fantoma să le bântuie cu bucurie casele și nimeni să nu dorească să o îndepărteze. – Charles Dickens

3. Un Crăciun de neuitat – Mary Carter, Terri Dulong

Această carte reunește două povești de Crăciun în care descoperim umor dar și foarte multe emoții care, vrem nu vrem, „ne aruncă” direct în atmosfera sărbătorilor.

În prima poveste o întâlnim pe Tara Lane, o newyorkeza de 30 de ani, care rămâne fără serviciu, confruntându-se în același timp și cu dispariția celor mai buni prieteni ai săi. Dezastrul nu mai pare atât de dur când eroina noastră îl întâlnește pe Darren, un tânăr sexy, care reușeste să îi transforme Crăciunul.

A doua poveste este despre Josie Sullivan, o mamă singură din Cedar Key. O întorsătură de situație care zguduie liniștea insulei il aduce în viața ei pe Ben, un tânăr editor, care se dovedește a fi sufletul său pereche. De aici și până la un Crăciun magic mai este doar un pas.

4. O săptămână în Decembrie – Sebastian Faulks

Sebastian Faulks ne răpește și ne face cunoștință cu 7 personaje, fiecare cu un alt destin, cu un alt drum. Autorul analizează viața omului singur, om care pot fi eu, sau tu. Un om modern care nu are pe nimeni în jur chiar dacă pe canapea stă leneș prietenul din copilărie. Singurătatea individului este un subiect aprofundat și redat realist.

„Londra, o săptămână înainte de Crăciun, 2007. Șapte zile, șapte personaje, de fapt, șapte vieți care se intersectează mai mult sau mai puțin, în atmosfera societății londoneze contemporane: un manager de fonduri speculative aflat în căutarea celei mai răsunătoare tranzacții a vieții sale, un jucător de fotbal profesionist recent sosit din Polonia, un tânăr avocat cu prea puține cazuri și prea mult timp pentru speculații teoretice, un student absorbit de teoriile islamiste, un autor de recenzii literare, un elev dependent de canabis și de reality-show-uri, și un conductor de metrou – o tânără al cărei traseu unește toate aceste vieți și multe altele într-un circuit zilnic.”

O lectură interesantă, nu?

După cum am spus de la încept, lista mea este scurtă dar și destul de accesibilă. Cele mai bune prețuri le-am găsit la eMAG, Libris, Elefant și Cărturești.

Voi ce citiți în această perioadă? Aștept cu drag recomandările voastre.

Lecturi Plăcute vă doresc și un Moș cât mai bogat!

P.S: Moșule, te aștept! 

Lasă un răspuns