LIBRARIA SABIN OPREANU are nevoie de noi! Salvăm o librărie și mii de povești

Există două categorii de oameni, mari și late: cei care citesc (fie ocazional sau în permanență) și cei care nu citesc nici măcar o amărâtă de pagină cu instrucțiuni, darăminte o carte.

Astăzi mă adresez primei categorii pe care o și regăsesc într-o formă sau alta pe blog, mă adresez tuturor cititorilor cu gust și sete de cuvinte, povești și magie!

Dacă nu sunteți din Băile Herculane, sunt convinsă că, în micile voastre excursii ați călcat măcar odată pragul librăriei SABIN OPREANU, un loc plin de poveste care se arată pe străduța care urcă de la Hotelul Cerna la izvorul de apă plată. Poveste nu se regăsește doar în cărți ci însuși locul este o poveste, fiind unica librărie din oraș dar, și mai uimitor decât asta, este faptul că micuța comoară s-a transmis din generație în generație timp de 47 de ani. Da, ați citit bine! În 1975 tatăl doamnei Mirela era director al librăriei în timp ce mama ocupa postul de librar. Dragostea față de minunata lume a basmului și a trăirilor s-a transmis mai departe ajungând în mâinile fiicei, a doamnei Mirela Opreanu.  Frâiele le-a preluat cu mult entuziasm și dragoste însă obstacolele s-au grăbit să apară (dezechilibrul zilelor în care trăim, omul – mult prea ocupat sau dezinteresat în a citi, statul care, ei bine, știți și voi cum funcționează și nu ne mai miră sau surprinde nimic).

Nu poți supraviețui cu un procent mic în urma vânzărilor unei cărți (între 27-35%), cu un flux mic de vânzări (clienți) și taxele enorme plus recalculările de la stat. Nu poți duce mai departe o istorie de familie care are ca unic scop menținerea culturii și a minții luminate. Nu poți! Și nici EI nu pot singuri, fără implicare, implicarea noastră!

Cu toții am fost afectați în urma pandemiei. La fel, și datoriile librăriei au crescut iar aici nici nu poate fi vorba despre profit ci doar despre supraviețuire, așa cum se întâmplă cu majoritatea librăriilor din România, o piață mult iubită de minoritate din păcate…

„De câteva luni, mama face retururi continuu editurilor pentru că nu le mai poate plăti facturi. Libraria este aproape goală. Zeci de librării au murit în ultimii doi ani, aceasta este singura noastră șansă să nu fim una dintre ele.”

Herculane Project și Oana Chirilă au dat o mână de ajutor, au creat un link special în platforma lor de donații pentru a putea ajuta librăria. Dacă credeți în cultură și în valorile ei, va rog să întindeți și voi o mână de ajutor, un colac de salvare care este atât de important. Împreună suntem mai puternici și putem face mai mult, împreună putem duce povestea librăriei mai departe pentru că tare păcat ar fi să se încheie ai

Dacă ai ajuns până aici, îți mulțumesc pentru atenție. Dacă nu ai posibilitate de a dona, să știi că și un Share ajută tare mult. Să sperăm la mai bine!

Lasă un răspuns