Interviu Marina Neagu

Interviu Marina Neagu alinas.ro

Marina Neagu este “vinovata” care m-a purtat într-o călătorie minunată prin intermediul seriei Urlet în tăcere și care, a reușit să îmi transmită fiori la fiecare filă citită.

Urlet în tăcere și Te văd au fost lecturi antrenante, pline de suspans, de emoții și de frumos. Dacă e să mă gândesc la o poveste de iubire descrisă cu intensitate, automat prin minte mi se perindă imaginea Sarei și a lui Markus căci povestea lor este atât de condimentată și presărată cu tot ceea ce îi trebuie ca să devină nemuritoare.

Dincolo de povestea frumoasă a Sarei, care m-a făcut să o îndrăgesc pe Marina, autoarea noastră este o fire caldă, prietenoasă și foarte comunicativă. Cu modestia sa ieșită din comun, Marina Neagu reușește să atrag cititorii și să îi facă să își dorească mai mult.

Vă invit să urmăriți interviul Marinei și, desigur, nu putem începe fără să îi transmit mulțumirile mele.

 1. Marina Neagu cea din spatele poveștilor frumos așternute pe hârtie se descrie ca fiind…?

Marina Neagu

Undeva la jumătatea distanței între ce crede mama mea despre mine și ceea ce își imaginează soacra mea. Dar, având în vedere că amândouă mă iubesc, cred că stau bine. 🙂

 1. Care este autorul tău preferat din toate timpurile?

Știu că pare clișeic, dar nu am cum să spun că am doar un autor preferat. Totuși, atunci când îmi e dor de frumos, mă întorc spre Alexandre Dumas sau Jane Austen.

 1. Atunci când nu scrii, ce alte lucruri faci cu plăcere?

Marea majoritate a timpului liber- atât de scurt cât este- îl petrec împreună cu familia. Ascult muzică, mă uit la filme și citesc.

 1. Care este părerea ta despre literatură?

Cred că s-a diversificat foarte mult. Suntem în acea perioadă în care fiecare cititor, indiferent de genul literar pe care îl agrează, are numeroase titluri la dispoziție. Există acum o gamă largă de autori cu povești incredibile.

 1. Când te-ai decis să publici, te-ai gândit că scrierea ta va avea un asemenea impact și cititorii vor aștepta cu nerăbdare o continuare?

Ce-i drept, am sperat că își vor dori continuarea. Mărturisesc că finalul neașteptat m-a luat prin surprindere chiar și pe mine – nu așa planificasem sfârșitul volumului 1- dar odată ce mă apropiam de ultimele pagini, pur și simplu, povestea a părut că vrea să curgă de la sine, schimbându-mi total ceea ce preconizasem inițial.

 1. Am savurat fiecare pagină din Urlet în tăcere Vol. 1, și am rămas profund impresionată și îndrăgostită de felul în care reușești să descri sentimente și să transmiți emoții. Întrebarea mea este: Trăirile existente în roman se conturează pe parcursul acestuia sau ai știut de la început ce cantitate de suflet să presari?

Mulțumesc din suflet pentru cuvintele minunate!

În general, merg după o schemă, dar sunt momente – nu tocmai puține- când am senzația că personajele își crează propria lor poveste. Devin active în mintea mea, proiectând imaginile ca într-un film. Sentimentele, emoțiile, scenele intense, par să le aparțină doar lor, eu devenind doar un intrument care le redă povestea.

 1. Alături de Sara am pășit în lumea viselor și a coșmarurilor descoperind limita dintre cele două lumi. Ce anume te-a inspirat în scrierea acestui roman?

Urlet in tacere alinas.ro

Cu toate că povestea este unul dintre proiectele mai vechi, mult timp am ezitat să o continui pentru că aveam senzația că personajului principal îi lipsește ceva. Sara a prins contur cu adevărat când, într-o seară, ieșind cu prietenii la un restaurant, am purtat o conversație scrisă cu o domnișoară care nu se putea exprima verbal. Venise să vândă niște obiecte, iar cel pe care pusesem eu ochii nu avea preț. Am întrebat-o cât costă, ea mi-a răspuns în scris. Ei trebuie să-i mulțumesc pentru idee, așa că: Mulțumesc, Andrada!

 1. Urlet în tăcere poartă semnătura Editurii Quantum. De ce ai optat pentru această editură și cum s-a desfășurat colaborarea cu dânșii?

La Quantum mă simt ca acasă. Nu suntem mulți, dar suntem o familie.

 1. Atât Frumuseți monstruoase cât și seria Urlet în tăcere sunt scrieri ce aparțin genului fantasy. Lași acest gen să o caracterizeze pe Marina Neagu, sau pe viitor îți dorești să încerci și altceva?

Ambele povești au pornit de la ideea de a scrie un romance, doar că nu m-am putut opri să le condimentez puțin transformându-le în fantasy. Chiar vreau să scriu un romance simplu, ușor, fără atâtea întorsături de situații, și poate că o să reușesc cândva.

 1. Urlet în tăcere se oprește la Vol 3 sau ne așteptăm la o serie mai lungă?

Se va opri la Vol 3. Nu pentru că povestea nu ar putea fi continuată, ci pentru că deja am început să lucrez la alte două povești noi.

 1. Un gând pentru cititori!

Deși sunt la început de drum – ca autor- ați avut încredere și ați citit din scrierile mele; sunt profund impresionată de toate mesajele și cuvintele frumoase pe care mi le-ați trimis. Vă mulțumesc pentru timpul pe care mi l-ați acordat!

Mulțumesc mult, Alina!

Îți urez mult succes și te îmbrățișez cu drag.

Îți mulțumesc pentru gândurile frumoase! La rândul meu, îți doresc multă inspirație și un drum cât mai lin care să te poarte acolo unde dorește sufletul tău să fie!

Dacă încă nu ați pătruns în minunata lume fantasy creată de Marina Neagu, este timpul să o faceți iar eu vă recomand aceste cărți cu drag: Urlet în tăcere Vol.1, Te văd, Frumuseți monstruase.

5 COMENTARII

 1. Marina Neagu este una dintre cele mai speciale persoane pe care le cunosc. Incredibil de modestă, deși talentul șu numărul mare de fani ar îndreptăți-o să facă pe vedeta, așa cum fac alții cărora nici nu li s-a uscat cerneala pe primul volum apărut, inteligentă, empatică, plină de calități care, azi, cel puțin, sunt flori rare.

  • Că bine spui Theo. Marina m-a cucerit prin scrisul ei frumos apoi, prin modestia de care a dat dovadă în colaborarea pentru interviu. Nu pot să zic că mă dau în vânt după genul horror însă, dacă Marina ar scrie un roman care să aparțină acestui gen, nici nu aș sta pe gânduri. Pentru mine e genul de autor fabulos în orice ar face și orice subiecte ar aborda.

  • Daca am fani, totul se datoreaza tie, Theo. Ai luat o persoana cu ceva imaginatie si, prin rabdare si cu o tarie extraordinara, ai transformat-o in autor. Nu pot uita cum a fost primul meu manuscris, si nici fatptul ca, datorita tie, am invatat care este diferenta dintre a spune o poveste si a scrie o carte.
   Te iubesc, draga mea!

Lasă un răspuns