Interviu Lisa Darlent

Interviu Lisa Darlent alinas.ro

Lisa Darlent este autorul debutant care a vrăjit mii de cititori din mediul online și nu numai, prin intermediul seriei fantasy Urmașul Pandemoniului.

Lisa Darlent scrie cu dăruire și conturează lumi capabile să fascineze, făcând cititorul să întrerupă orice fel de contact cu realitatea pe tot parcursul lecturii. Asta am simțit și eu când l-am cunoscut pe Yano și am decis să-i fiu alături la toate aventurile pe care Lisa i le-a pregătit.

Dincolo de scrierile sale, m-am bucurat să descopăr o persoană caldă și foarte comunicativă care a acceptat fără să stea pe gânduri să ne dezvăluie mici secrete. Și, recunosc că am fost surprinsă să aflu că Lisa Darlent îngrijește un mic dragon bărbos (cel mai „ciudat” animal pe care mi l-am dorit a fost o iguană) dar și să descopăr cât de asiduă a fost munca sa.

Recenzia volumului I, Dragonii din Anador, de Lisa Darlent o puteți citi aici.

Înainte de a vă invita să vă delectați cu acest interviu, trebuie să îi mulțumesc Lisei pentru promptitudine și profesionalism.

 1. Cum se descrie Lisa Darlent?

Lisa Darlent

De profesie sunt medic veterinar și am o mare pasiune pentru reptile, motiv pentru care am în grijă și un mic dinozaur (agamă cu barbă), pe lângă o iepuroaică răsfățată și un metis de bichon zăpăcit. Iubesc natura, ce se regăsește în toate scrierile mele, și nu de puține ori mi s-a zis că lumea în care trebuia să trăiesc este cea medievală. În rest, sunt o persoană veselă, optimistă și obsedată de dragoni.

 1. Atunci când nu scrii, ce alte lucruri faci cu plăcere?

Cititul reprezintă una dintre pasiunile mele. O carte bună sau un film/ serial reprezintă întotdeauna un mod plăcut de a petrece timpul. Totodată, ador plimbările în parc, cu nelipsitul meu cățel alături.

 1. Care este autorul care te-a făcut să simți gustul lecturii adevărate?

Până acum câteva luni aș fi spus Christopher Paolini, însă acum mi-am găsit adevăratul idol: George R.R. Martin.

 1. În timpul tău de lectură pentru ce gen optezi cel mai des: fantasy, romance, horror sau history?

Îmi place horror-ul de calitate, cum este cel al lui Stephen King, însă pe primul loc este genul fantasy.

 1. Cine sau ce anume te-a „propulsat” în minunata lume a cuvintelor scrise?

Totul a început prin gimnaziu, când am fost total nemulțumită de modul brusc în care s-a terminat un anime și am decis să scriu o continuare. Pe atunci era totul o joacă. Odată cu începerea liceului am cunoscut-o și pe Mădălina Alexandru, o persoană extraordinară, care m-a încurajat și alături de care am început să țintesc spre perfecționare, punând preț pe calitatea poveștilor scrise, nu doar pe cantitate. Amândouă am visat să devenim autoare și, în acest an, visul ni s-a împlinit.

 1. Cititorii online au jucat un rol important în decizia ta de a publica seria Urmașul Pandemoniului?

Desigur. Eram hotărâtă să public de ani buni, însă m-a încurajat și părerea cititorilor din mediul online, modul în care au privit și acceptat povestea. De asemenea, criticile și observațiile lor m-au ajutat enorm. Practic, prin ei am testat dacă ceea ce scriu ,,place” publicului.

 1. Ce sentimente te-au încercat atunci când ți-ai ținut creația în mâini pentru prima oară?

Primul gând a fost ,,Aoleo, când mai scriu eu încă două de-astea?”, dar am fost foarte bucuroasă. E minunat să vezi cum munca ta de ani de zile prinde formă. Am ținut în mâini o lume creată de mine.

 1. Pentru romanul tău de debut ai ales Editura Quantum Publishers. Cum s-a desfășurat colaborarea ta cu dânșii?

După ce am fost dezamăgită de o editură de renume, Editura Quantum m-a surprins în mod plăcut. Colaborarea s-a desfășurat într-o atmosferă prietenoasă, veselă, am ținut cont unii de părerea altora și astfel toată lumea a fost mulțumită la sfârșit. Sunt niște oameni care respectă atât munca lor, cât și pe a autorilor, și sunt nerăbdătoare să colaborăm la fel de frumos și pentru următoarele volume.

 1. Dragonii din Anador este un roman pe care l-ai “aranjat” frumos, adăugând chiar și elemente descriptive care ne țin captivi în poveste. Care au fost sursele tale de inspirație pentru această scriere?

Au fost numeroase. Cărți (Harry Potter, Eragon, Busola de Aur, Urzeala tronurilor, Dispozitive Infernale, Hakuouki – ultima gardă de samurai), filme (Jurassic Park, Avatar, Valerian și orașul celor o mie de planete, Regatul de foc, Jocul lui Ender), anime-uri (Slayers, Inuyasha, Lost Universe, Hakuouki, Sword Art Online, Shingeki no Kyojin). Surse bune de inspirație au fost și mitologia japoneză, egipteană, chineză și chiar românească.

 1.  De cât timp ai avut nevoie pentru a contura această poveste?

Nu mai știu exact când a luat naștere ideea, însă au fost cel puțin patru ani de muncă zdravănă. Din moment ce romanul mai are două volume, pot spune că încă muncesc la această poveste.

 1. Ce alte surprize literare le pregătești cititorilor în viitorul apropiat?

Așa cum am promis, Urmașul Pandemoniului va fi trilogie. Așadar, Cântecul demonilor (volumul 2) și Domnia Arnalilor (volumul 3) vor apărea cel mai probabil în cursul anului viitor. Pe lângă această serie, lucrez la schița unui proiect de dimensiuni mult mai mari, ce va fi așternut pe hârtie de îndată ce aventurile lui Yano se sfârșesc. Este vorba despre Arisadis, un viitor roman, de această dată aparținând genului Science Fiction.

 1. Un gând pentru cititori!

Iubiți animalele, citiți și zâmbiți, căci dragonii există!

Îți doresc un drum plin de reușite și pe noi, cititorii, să ne încânți mereu cu imaginația ta!

Lasă un răspuns