Interviu Cristinne C.C.

interviu cristinne c.c. alinas.ro

Cristinne C.C. este autoarea care ne-a introdus în minunata lume a Ephialtelor, o lume fantastică în care îți dorești să rămâi pentru cât mai mult timp.

Cristinne C.C. nu este acel gen de autoare care scrie un fantasy clasic îndepărtând alte elemente menite să transforme lectura într-una cu adevărat plăcută. De ce? Pentru că presară în propria creație câte puțin din toate, astfel încât noi, cititorii, să o putem savura pe deplin până la ultima filă (vă asigur că așa se va întâmpla odată ce veți păși în lumea conturată de Cristinne C.C.).

Iubitoare de artă, Cristinne C.C. se pierde în fiecare frumos pe care îl întâlnește în cale iar dincolo de asta, este o persoană caldă și deschisă. Înainte de a începe, îi mulțumesc autoarei pentru timpul acordat, pentru frumoasa colaborare dar și pentru promptitudine.

Recenzia volumului 1 al seriei Ephialte, semnat de Cristinne C.C. o găsiți aici.

 1. Începem cu întrebarea clasică, și anume, cine este Cristinne C.C., omul din spatele poveștilor frumoase?

cristinne c.c.

Am primit această întrebare de multe, multe ori în ultimul timp. Cu toate acestea, răspunsul nu pare să devină mai simplu. Nu am să răspund cu acea clasică replică ”un om ca oricare altul”, ci am să îți spun sincer că nu știu. Mă descopăr și redescopăr cu fiecare zi și fiecare nouă experiență. Mi-ar plăcea să cred că sunt un om sociabil, pasional și destul de înverșunat cu privire la lucrurile pe care mi le doresc. Am o familie frumoasă, o profesie pe care o iubesc, am o mulțime de prieteni foarte dragi și mai am această lume minunată a cuvintelor scrise.Fiecare dintre acestea și-au pus amprenta asupra mea, asupra a ceea ce sunt astăzi.

 1. Dacă îndepărtăm scrisul, ce alte activități te fac fericită?

Îmi plac foarte mult muzica și dansul. Într-o direcție destul de diferită, ador viteza, să schiez și câteva alte activități ce presupun o cantitate peste normal de adrenalină. Îmi plac picturile, desenele și fotografiile. Ador opera, teatrul, dar și cinematografia. Dar nu aș fi putut să scriu niciodată dacă nu simțeam o plăcere deosebită pentru citit.

 1. Știu că citești poezie cu aceași plăcere cu care te pierzi într-un roman. Care este poetul pe care îl favorizezi și de ce?

Citesc, într-adevăr poezie și mi-au plăcut versurile din totdeauna. Sunt mulți poeți pe care i-am citit și preferat în anumite etape ale vieții mele. Nu numai români, ci și străini. Nu pot spune că îl favorizez pe Mihai Eminescu. E mult mai mult decât atât. I-am citit poeziile și tot ceea ce a scris, încă de pe vreme când eram copil. Ca adolescentă, am visat la el, îndrăgostită de versurile sale.

 1. Care este părerea ta despre literatura română contemporană? Crezi că se află într-un stadiu de stagnare sau că aceasta evoluează tot mai frumos?

Atât cât am fost în măsură să observ, literatura românească contemporană a înregistrat un trend ascendent. Tot mai mulți autori români neconsacrați prind curaj cu fiecare an și își publică operele. Am citit foarte mult timp doar literatură străină. De curând am avut surpriza plăcută de a redescoperi literatura românească.

 1. Romanul tău de debut, Ephialte, poartă semnătura Editurii Quantum Publishers, o editură care ne-a obișnuit cu lecturi delicioase. Cum s-a desfășurat colaborarea ta cu această editură?

Am avut și am păstrat o colaborare destul de atipică. Am descoperit treptat destul de multe lucruri în comun cu persoana ce conduce această editură. Am dezvoltat o relație cu mult mai strânsă decât cea dintre o editură și un autor.

 1. Care au fost stările care te-au încercat atunci când ți-ai ținut propria creație în mană?

Este dificil de descris în cuvinte. Senzația este copleștoare. Am crezut că voi fi pregătită pentru acel moment, dar nu, a depășit cu mult orice așteptări aș fi avut.

 1. Ephialte.Începutul unui coșmar m-a purtat într-o lume grozavă în care, îți spun sincer, mi-ar fi plăcut să mai poposesc puțin. Care au fost sursele tale de inspirație atunci când ai creat această lume?

Ideea acestei povești mi-a venit în minte spontan, fără să caut ori să-mi doresc să scriu ceva anume. Sigur că de la acel moment, am dezvoltat-o documentându-mă pe diverse subiecte.

De exemplu, ideea unor creaturi ce se pot hrăni cu energia emanată de starea de teamă a oamenilor am avut-o în cap de la început. Am căutat și am găsit aceste ephialte (explicația aici), a căror caracteristici se potriveau foarte bine cu ceea ce îmi doream. Am împletit informațiile în ceea ce constituie acum Ephialtele (Coșmarurile) din carte. Foarte multă lume m-a întrebat care este legătura dintre Ephialtele mele și Ephialtes, trădătorul de la Termopile. Nu exista altă legătură cu excepția coincidenței denumirii.

 1. Personajelor tale le-ai atribuit atât puteri supranaturale cât și un fin contur omenesc. Ele au fost gândite încă de la începutul romanului sau, ca și personalitate, s-au dezvoltat pe parcurs?

Personajele principale au fiecare corespondent în persoane din viața mea. Sigur că sunt romanțate și au fost dezvoltate pe parcursul poveștii, dar punctul de pornire l-au avut în diverse persoane ce și-au lăsat amprenta asupra vieții mele. Chiar și puterile supranaturale pe care le-am atribuit unuia sau altuia își găsesc, la nivel simbolic, similitudini în caracterele reale a acestor persoane ce le-au inspirat.

 1. Cât de departe vei duce povestea Ephialtelor și a Umbrelor?

Seria Ephialte este scrisă în totalitate. Mă refer, desigur, la povestea principală, ce o are în centrul său pe Alisia. Are 3 volume. Volumul doi urmează să fie publicat la începutul anului viitor, urmând ca volumul 3 să apară în 2019.

Cu toate acestea, vor mai fi și alte povești menite să aducă un surplus de magie în lumea Ephialtelor. Am terminat de curând o scurtă incursiune în viața Alisiei de dinainte să devină Ephialt. Sper să fie publicată înainte de volumul doi. De asemenea, mai am în plan să le scriu poveștile altor două personațe din serie, însă nu pot dezvălui în acest moment despre cine este vorba.

 1. Ce alte proiecte literare ne pregătești?

Am început alte trei proiecte, destul de diferite unul de celălalt. Este vorba despre o poveste de dragoste, o altă serie fantasy, ceva mai dark și o colaborare. Nu pot să scriu amănunte despre acestea, întrucât încă nu au fost toate detaliile fixate. Voi reveni însă cu informații imediat ce le voi avea.

 1. Un gând pentru cititori!

Am tot respectul pentru oricine citește, în general. Este ceva ce nu vom putea niciodată suplini, în opinia mea, indiferent de evoluția tehnologiei. Este o plăcere deosebită de a te lăsa purtat în lumi atât de diferite, în mințile atâtor oameni. Pentru cititorii Ephialtelor nu pot decât să le mulțumesc că împărtășesc cu mine această aventură pe care am creionat-o. Este de acum o responsabilitate foarte mare pentru mine de a încerca să redau cât mai fidel și detaliat această lume, pentru ca oricine își dorește să pătrundă acolo, să se poată bucura de o experiență la fel de plăcută precum o am eu în cap.

Îți mulțumesc pentru interesul arătat și pentru cuvintele frumoase!

Mulțumim pentru gândurile frumoase și pline de sensibilitate! Îți doresc cât mai multă inspirație pentru ca eu (știu, sunt egoistă 🙂 ) împreună cu alți iubitori de lectură, să ne putem pierde în imaginația ta fantastică.

Lasă un răspuns