Gaudeamus 2017 și cele mai vândute cărți

gaudeamus alinas.ro

GAUDEAMUS 2017 continuă să fie „Cel mai citit târg de carte de la cel mai ascultat radio din România.”

În toamna fiecărui an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS devine centrul pieţei editoriale şi al vieţii culturale din România. În acest an, GAUDEAMUS a propus un maraton de peste 800 de evenimente culturale, într-o atmosferă prietenoasă şi destinsă. Numărul vizitatorilor egalează recordul înregistrat la ediţiile precedente (peste 125.000), precum și numărul participanților (peste 300).

Și pentru că târgul s-a încheiat, statisticile nu au întârziat să apară. În rândurile următoare voi „povesti” puțin despre cele mai vândute cărți ale acestei ediții.

GAUDEAMUS 2017 – Cele mai vândute cărți

1.Editura Litera

Testamentul lui Abraham – Igor Bergler

Cea mai aşteptată carte a anului, Testamentul lui Abraham, de Igor Bergler, a luat trofeul pentru „cea mai râvnită carte a Târgului”. Bestsellerul a fost lansat oficial la Târgul de carte Gaudeamus în prezența autorului și a invitaților săi: Pavel Șușară, Jean Harris, Bedros Horasangian, și a fost vândut în peste 20.000 de exemplare.

Igor Bergler promite conspirații teribile, mistere adânci și un ritm amețitor. Lectura lui este o experiență absolut unică, o experiență pe care nu o putem ignora datorită complexității și a construcției.

“Roman polițist, roman de aventuri, thriller, roman metafizic, roman istoric, desfătare erudită, parodie în cel mai înalt grad, Testamentul lui Abraham este, în opinia mea, o carte inegalabilă. – Jean Harris

Tot de la Editura Litera, lista celor mai bine vândute cărți la GAUDEAMUS continuă cu:

  • Mica Enciclopedie Lykke, de Meik Wiking – acest Bestseller este pe locul doi în preferințele cititorilor, invitându-i să descopere cât mai multe despre fericire. Acest volum nou, deschide porțile către o viață mai bună și îl putem numi micul nostru ghid complet despre cum să găsim mai multă lykke în viaţa noastră.
  • În căutarea unui destin, de Jojo Moyes – Cea mai iubită scriitoare britanică se află pe locul 3 cu cea mai nouă scriere a sa, și ne prezintă un roman plin de căldură, mișcător, o lectură minunată: o poveste despre soartă și destin deloc sentimentală.
  • Crima din Orient Express, de Agatha Christie – acest roman este disponibil într-un nou format în colecția Buzz Books, și anunță cea mai recentă ecranizare a cărții, cu o distribuție de excepție: Kenneth Branagh, Penélope Cruz, Judi Dench, Michelle Pfeiffer, Johnny Depp, Willem Dafoe și alți mari actori, în regia lui Kenneth Branagh.

2.Editura Polirom

Sapiens. Scurta istorie a omenirii – Yuval Noah Harari

Această carte a ocupat primul loc în vânzările Editurii Polirom, fiind o scriere revoluționară, un succes pe care nu trebuie să îl ocolim. Sapiens. Scurta istorie a omenirii, a fost publicată inițial în Israel (în 2011) , devenind un bestseller internațional. Scrierea a fost tradusă în peste patruzeci de limbi.

De la începuturile speciei noastre şi rolul pe care l-a jucat în ecosistemul global până în modernitate, Sapiens îmbină istoria şi ştiinţa pentru a pune în discuţie tot ce ştim despre noi înşine, ne arată cum ne-am unit ca să construim oraşe, regate şi imperii, cum am ajuns să credem în zei, în legi şi în cărţi, dar şi cum am devenit sclavii birocraţiei, ai consumerismului şi ai căutării fericirii. De asemenea, ne îndeamnă să privim în viitor.

„Interesantă şi provocatoare… Ne ajută să înţelegem de cât de puţin timp suntem pe acest pământ, de cât de puţin timp există lucruri ca agricultura sau ştiinţa şi de ce este bine să nu le luăm ca pe ceva de la sine înţeles.” (Barack Obama)

În continuare, cele mai vândute cărți de la GAUDEAMUS ale Editurii Polirom sunt:

  • Cele trei fiice ale Evei, de Elif Shafak – acest roman abordează teme spirituale și analizează cu finețe constrângerile și plăcerile feminității. Autoarea surprinde și tensiunea lumii de după 11 septembrie, investigând în același timp trecutul si prezentul tumultuos al Turciei.
  • Rămăşiţele zilei, de Kazuo Ishiguro.- acest roman dezvăluie o poveste interesantă care scoate la lumină instituţia majordomului reușind să o redea cu subtilitate dar plină de emoții. Nu vă povestesc mai multe căci găsiți o recenzie completă AICI.

3.Editura Humanitas

În Jurul Marii Uniri de la 1918. Naţiuni, frontiere, minorităţi – Lucian Boia 

Lucian Boia și cartea s-a au fost cei mai căutați de la standul Editurii Humanitas așa că, mi-am propus să vă tentez cu un fragment.

„Sărbătorirea Marii Uniri e cu totul legitimă. E legitimă şi o doză de mitologie: toate naţiunile o au! Dar avem nevoie, dincolo de comemorări şi de simbolistica eroică, şi de o istorie făcută fără prejudecăţi, în spiritul unei abordări critice. Cel puţin din partea istoricilor profesionişti! Ne trebuie în tot cazul o istorie europeană. România nu e o insulă, e parte a unui ansamblu. Nu ne putem izola, nici în interpretarea istoriei, nici în modul cum ne raportăm la ziua de azi ori de mâine. Dacă privim izolat crearea României Mari, riscăm să facem abstracţie de evoluţiile globale şi totul să ni se pară minunat. În fapt, România Mare a evoluat pe o scenă extrem de fragilă, cu primejdii răsărind la tot pasul – şi, desigur, istoria încă nu s-a încheiat.”

Următoarele locuri au fost ocupate de:

  • Cum să fii fericit în România – acest volum a fost coordonat de Oana Barna și în filele sale găsim texte de Gabriel Liiceanu, Ioana Pârvulescu, Radu Paraschivescu, Tatiana Niculescu, Anamaria Smigelschi, Andrei Pleșu, Adriana Bittel, Dan Tapalaga, Jean A. Harris, Vlad Zografi, Clotilde Armand, Ariana Rosser Macarie, Andreea Rasuceanu, Andrei Cornea, Monica Pillat, Mihaela Coman, Horia-Roman Patapievici.
  • Continentele insomniei – este o carte frumoasă și simplă, un mod de a întâlni literatura dinăuntrul filozofiei și, nu în ultimul rând, meditații despre nodurile vieții.

4.Editura Nemira

Greva păcătoşilor sau apocrifa unui evreu – Florin Chirculescu

Istoria veche se întâlnește cu istoria recentă, faptele și timpurile se amestecă, identitățile se fac și se desfac, ficțiunea cuprinde totul. Roman polifonic în care prezentul românesc, sinonim cu criza și corupția, se îmbină cu trecutul oriental și începuturile medicinei moderne, Greva păcătoșilor sau apocrifa unui evreu de Florin Chirculescu își plimbă cititorii prin labirinturi fără ieșire, provocându-i la o lectură neliniștitoare și la descoperirea propriilor drumuri.

Anul 632. Profetul Mahomed e pe moarte, chinuit de o boală misterioasă. Sahib, tabib-ul în care își pune toată încrederea, membrul comunității de evrei din Madīnat al-Nabī, scrie o poveste dictată de forțe necunoscute. Eroii ei, doi frați gemeni dintr-un alt timp, plănuiesc o escaladă.

Pe următoarele locuri la Târgul de carte GAUDEAMUS se află:

  • Problema celor trei corpuri, de Liu Cixin – acest roman a câștigat premiul Hugo în 2015 și este un hard science fiction remarcabil, cu accente de thriller, despre iminenţa unei invazii şi o realitate virtuală care poate schimba soarta umanităţii.
  • Tobele toamnei, de Diana Gabaldon – acest volum este partea a IV a din seria Outlander, colecţia Nautilus Fantasy și îmbină cu eleganță fantasy, ficţiune istorică şi o poveste de dragoste care trece dincolo de spaţiu şi timp.

Restul cărților prezentate și totodată cele mai bine vândute titluri de la Târgul de carte GAUDEAMUS, se pot achiziționa din următoarele librării online Libris, Cărturești, Elefant sau eMAG.

Lecturi Plăcute, oameni faini!

Lasă un răspuns