Ephialte. Trezirea unui coșmar – Cristinne C.C.

Trezirea unui coșmar este partea a II-a a seriei Ephialte și, în același timp, un roman pe care l-am așteptat cu sufletul la gură.

În recenzia părții întâi, Ephialte. Începutul unui coșmar, am afirmat că acest roman fantasy ne deschide noi porți într-o lume uimitoare. Am fost fost fascinată de scrisul frumos al Cristinei iar pentru continuarea acestei povești, nu am cuvinte.

Cristinne C.C. nu m-a surprins doar cu o copertă demențială ci și cu o acțiune foarte alertă care începe la două săptămâni după apriga confruntare. Au trecu două săptămâni în care Alisia nu a mai avut contact cu Max, două săptămâni suspect de liniștite în care personajele și-au rânduit viețile cum au știut mai bine.

Un lucru este cert! În Trezirea unui coșmar liniștea nu poate să persiste mult iar „valurile” își fac apariția pe când Alisia își savureaza Space-ul. Lângă ea, la bar, apare Max care, deși nu vine spășit, totuși îndrăznește să îi ceară ajutorul Alisiei. Dorința lui Max este ca Alisia să îl ajute în legătură cu mama sa, convingând-o să se hrănească cu energie. Chiar dacă Alisia nu poate rezista acestei rugăminți, refuză verbal (nu și sufletește) iar replicile celor doi devin acide.

Max îşi prinse ambele mâini la spate, atât de relaxat şi în elementul lui, de parcă nimic nu se întâmplase. Cum naiba poate trece aşa repede de la o stare la alta? Poate-i nebun.

Următorul care intră în scenă este Andreas, în casa căruia Alisia se furișează pe geam, cu gândul de a-i povesti despre întâlnirea cu Max. Și ca să vă convingeți că nu vă mint atunci când spun că autoarea a grăbit ritmul și e plină de surprize iar acest volum plin de situații neașteptate, vă dezvălui o mică parte din scena dintre cei doi, scenă la care eu nu mă așteptam. Andreas și Alisia deviază subtil de la discuție ajungând într-un punct sensibil, trezind anumite sentimente și terminând printr-o sărutare pătimșă. Dacă lucrurile ajung mai departe de atât sau nu, vă las pe voi să descoperiți.

Tot un punct sensibil pentru curajoasa Alisia îl putem numi și pe Max deoarece atracția dintre cei doi pare să se accentueze cu fiecare capitol. Max își face apariția în casa Alisiei propunând acesteia, cât și fraților ei, o alianță. Trezirea unui coșmar devine chiar trezirea unui coșmar în momentul în care toți eroii noștri (Alisia, Marcus, Dania, Felix, Andreas, etc.) accepta propunerea lui Max și își unesc forțele pentru a-l găsi pe marele Theon Novac și pe Victor.

Se pare că Novac senior se ascunde într-o cameră secretă din biroul său de pe Capri Seconda iar când acest lucru este descoperit lucrurile încep să o ia razna, cititorul fiind învăluit de emoții alerte. Lupta aprigă pentru supraviețuire, exploziile și toate elemetele pe care autoarea le-a strecurat în această scenă îți vor tăia răsuflarea.

Îl ascultam, realizând fără urmă de îndoială că lumea pe care o ştiam luase sfârşit, şi vieţile tuturor urmau a fi schimbate pe vecie.

Toată acțiunea se învârte în jurul Alisiei căci aceasta este un Ephialt special, cu o abilitate nemaiîntâlnită, un Ephialt de care Victor are mare nevoie. Acest punct forte al Alisiei devine o mare problemă iar din această cauză cu toții sunt în pericol. Deoarece situația devine tot mai gravă, Marcus decide că este momentul să se prezinte în fața Consiliului împreună cu surioara lui, Alisia. Lucrurile nu decurg așa cum s-au așteptat cei doi iar decizia Consiliului nu este tocmai aceea de a oferi protecția așteptată. Aici, intră Max din nou în scenă din dorința de a o ajuta și proteja pe Alisia însă, din nou acțiunea își schimbă cursul (cred că Cristinne se joacă puțin cu noi) și ne trezim direct în mijlocul unei noi confruntări.

Cine câștigă? Învinge Alisia Umbrele sau Victor obține ceea ce își dorește? La aceste întrebări vă las pe voi să găsiți răspunsul.

În concluzie, vă recomand nu doar acest volum ci întreaga serie deoarece Ephialte este cu adevărat un fantasy menit să captiveze, să te prindă în magie, iar atunci când îți dă drumul, să te facă să îți dorești mai mult. Cristinne C.C. scrie frumos (știu că nu este pentru prima dată când spun asta), lejer dar în același timp ai senzația că nu îți permite să respiri pe tot parcursul lecturii.

Mulțumesc Editurii Quantum Publishers pentru exemplarul oferit spre recenzare!

Lectură Plăcută!

2 COMENTARII

Lasă un răspuns