Dulcea mea răzbunare – Jane Fallon

dulcea mea răzbunare

Dulcea mea răzbunare este o lectură delicioasă care te va surprinde cu părți egale de umor și suspans.

Atât coperta colorată cât și titlul mi-au atras atenția și, cum am primit coletul de la Libris m-am avântat către paginile lui Jane Fallon căci muream de nerăbdare să-i aflu răzbunarea. Așa, am cunoscut-o pe Paula, femeia care și-a lăsat cariera pe locul doi pentru a se putea dedica familiei dar și pentru a-i putea susține visul soțului.

Paula este acel gen de femeie care se dedică cu totul, care pune preț pe ceea ce își doresc cei de lângă ea iar din această cauză a uitat ce își dorește ea și a uitat să se îngrijească de propriile nevoi. Eroina noastră s-a cam îngrășat cu trecerea timpului și a uitat să fie femeie, să se simtă frumoasă și apreciată.

Robert, soțul Paulei, este un ticălos oarecum obsedat de propria imagine, obsedat de succes, de carieră și de toate părerile pe care și le formează fanii săi. Robert este actor (și acasă și pe platou) și joacă de multă vreme într-un serial de mare succes care îi asigură un trai decent și popularitate.Ceea ce m-a enervat la Robert (pe lângă înșelat) este faptul că în toți acești ani nu a binevoit să se oprească puțin și să-i permită Paulei să își încerce norocul, să evolueze, obligând-o fără știință să se mulțumească cu un post banal de vânzătoare la o patiserie.

Paula pare să se împace cu această întorsătură a destinului însă, asta doar până în momentul în care afla că soțul ei are o aventură. Aici începe și aventura noastra de cititori căci autoarea, Jane Fallon, are un stil unic de a descrie situații, în așa fel încât fără să vrei, te pierzi cu totul în poveste. Așa m-am pierdut și eu și, nu de multe ori, am simțit nevoia să urmăresc un film/serial cu acest subiect. Chiar îmi doresc să văd ecranizarea acestei cărți.

Revenind la recenzie, Paula, isteață din fire, încearcă să pună cap la cap toate mișcările lui Robert, asemenea unui puzzel și astfel, ajunge la concluzia că amanta este chiar colega de platou a soțului, acea tipă pe care Robert o pomenește rar iar când o pomenește o face ca și când nu ar suporta-o.

În viziunea Paulei, Saskia este cea vinovată de un viitor inevitabil divorț. Toată acestă situație este comparată cu o adevărată trezire la realitate căci Paula constată că mariajul ei era distrus de mult și că sentimentele de la începutul relației nu mai există, ba mai mult, realizează că nu prea mai are multe lucruri în comun cu Robert.

„Vreau să se îndrăgostească din nou de mine pentru ca, atunci când o să-l pun să dispară dracului din viaţa mea, să-l usture. Sau măcar să priceapă ce i se întâmplă. Să nu-şi spună, pur şi simplu: «A, ce bine!» Vreau să-l doară!“ 

Paula este conștientă că totul se va sfârși însă nu dorește să-l lase pe Robert să scape atât de ușor așa că pune la cale o razbunare. Una dulce. Paula devine pe zi ce trece soția perfectă, interesată de serial, de toate activitățile soțului și, fiind isteață așa cum am mai menționat, Paula se împrietenește cu amanta (fără știrea lui Robert, lucru convenabil pentru amândouă).

Paula, în scurtele pauze de cafea, îi servește Saskiei din propriul meniu, povestindu-i cât de drăgăstos a devenit Robert și cât de colorată este direcția în care se îndreaptă mariajul său. Evident, Sas pare țâfnoasă și abia rumegă noile informații astfel încât, Paula este convinsă că a prins infractoarea. Siguranța ei o duce direct la soțul Saskiei, povestindu-i despre aventura celor doi. Acum, Dulcea mea răzbunarea este un singur plan și doi complici.

 „- Mai convins că soția mea îmi e necredincioasă pentru că ai tras concluzia greșită? Ce mama dracului!”

Situația se întoarce în sensul opus atunci când Sas decide să-i mărturisească Paulei că Robert are o aventură o colegă de platou mult mai tânără. Noile informații o dau peste cap pe eroina noastră și începe să investigheze din nou. Acum, poate vă întrebați dacă instinctul a înselat-o. Cel puțin eu asta m-am întrebat. Răspunsul este nu însă, trebuie cu siguranță să citiți întreaga lectură pentru a descoperi planul Saskiei, al Paulei și reacția lui Robert precum și cea a lui Josh, soțul Saskiei.

Dulcea mea răzbunare chiar a fost dulce și este o lectură ușoară chiar dacă are multe pagini. Pentru mine a fost o lectură perfectă de weekend căci nu am reușit să las cartea din mână până când nu am ajuns la ultima pagină.

Dulcea mea răzbunare este despre infidelitate și duritate însă, în același timp, autoarea presară și umor menit să îndulcească lectura. Personajele sunt complexe, stabile și luptătoare indiferent de situație iar pentru Paula, dulcea mea răzbunare este probabil rolul pe care nu a apucat să îl joace.

Lectură Plăcută!

2 COMENTARII

Lasă un răspuns