De unde ne cumpărăm cărți. Top 5 Librării preferate

La întrebarea de unde ne cumpărăm cărți, un răspuns firesc ar fi: de la librărie. Bine, bine, dar de la care? Tocmai despre asta mi-am propus să vorbesc astăzi, despre librăriile care au cele mai bune oferte și o mare varietate de categorii din care poți alege cele mai bune titluri, într-un cuvânt, despre librăriile mele preferate.

Pentru mine librăria este un fel de acasă și chiar dacă îmi place să mă pierd printre rafturi, să simt mirosul cărților și să le pot răsfoi în voie, de cele mai multe ori optez pentru librăriile online deoarece acest mod de „shopping” mi se pare mult mai eficient, ajutându-mă să economisesc timp și bănuți.

Desigur, dacă îmi apare o librărie în drum, nu mă pot abține și o invadez imediat (uneori pierd noțiunea timpului) însă aleg să îmi achiziționez titlurile preferate online. Și pentru această activitate am câteva magazine preferate pe care le vizitez cel puțin o dată pe lună în căutare de noi comori.

Top 5 Librării preferate

  1. Libris

Pentru mine, pe primul loc se află Libris datorită seriozității de care a dat dovadă de atâția ani de când îi sunt client fidel. După ce am mai „crescut” puțin și am început să scriu pe blog, seriozitatea tot de la echipa minunata (LIBRIS) a venit, transformându-se în cea mai durabilă și faină colaborare.

Una peste alta, Libris este prima mea opțiune atunci când doresc să mai adaug câte ceva în bibliotecă și, de câte ori deschid magazinul online mă lovesc de tot felul de promoții, asta după ce mă întâmpină o listă cu cele mai noi titluri apărute.

În meniul de Oferte puteți găsi surprize precum 2+1 GRATIS, Cărți cu autograf de la autor și, printre altele, preferata mea, secțiunea de Cărți sub 10 lei unde veți descoperi cele mai bune titluri publicate vreodată. O adevărată cutiuță de comori, nu?

Pe lângă toate plusurile enumerte mai sus, aș mai adăuga Livrarea Rapidă și posibilitatea de a oferi un Card Cadou Libris. Ce puneți, sună bine?


2. Cărturești

Cărturești este o librărie chic care m-a impresionat datorită magazinelor fizice impunătoare, primitoare și elegante. Am vizitat Cărturești Carusel și am rămas impresionată de căldura de acolo, de oamenii faini și liniștiți care răsfoiau cărțile cu grijă. De curând, s-a deschis Cărtureși și în orașul meu și, deși este mult mai micuț decât cel din București, atmosfera este aceași.

Cu toate că îmi place să vizitez aceste magazine fizice, de cele mai multe ori, când e vorba de achiziții, prefer să apelez la cel online deoarece prețurile sunt mult mai mici. Nu doar pentru prețuri accesez această librărie i și pentru diversitatea Promoțiilor.

Pe lângă cărți la prețuri speciale Cărturești are o gamă largă de produse de papetărie, filme, ceaiuri, board games și tot felul de accesorii care mai de care mai drăguțe.

Încă un plus al acestei librării este serviciul de împachetare gratuită, asta în cazul în care dorești să oferi cuiva un cadou drăguț.


3. Cartepedia

Cartepedia este o librărie online pe care nu te mai saturi să o „răsfoiești”. Cel puțin eu, de câte ori o accesez, sunt atrasă ca un magnet la secțiunea de stickere, cafea (preferata mea), lămpi pentru citit și semne de carte.

Cât despre cărți, și aici găsim ocazional titluri cu Reducere de până la -50% sau cărți cadou la o comandă minimă de 50 ron.

Cu toate acestea, cel mai mult îmi place la Cartepedia faptul că au o secțiune numită Cărți Distinse care prezintă titluri câștigătoare de premii, astfel ne este mult mai ușor să ne alegem o carte bună din toate punctele de vedere.

V-am spus că au și zile cu Transport Gratuit?

„În acest sens, „pedia”, din Cartepedia, nu e doar un sufix, e dezideratul nostru de a-ţi oferi expertiza câștigată în timp de librarii noștri, de a ne „forma” (de la grecescul paideia) alături de tine, savurând cele mai bune cărţi și aflând totul despre destinul și tribulaţiile celor care le-au scris.”
Per total, magazinul este primitor și oferă o atmosferă caldă chiar acă îl vizitezi din spatele unui ecran. Deci da, recomand această librărie online 🙂

4. Bookzone

Bookzone și-a făcut loc pe piață cu viteza vântului am putea spune. Recunosc, am fost destul de sceptică la început însă, acum este librăria mea preferată.
Începuturile Bookzone au fost pline de autori români, titluri românești, un deliciu! Desigur, nu toate au fost pe placul meu și nici nu mă așteptam să fie însă am ochit câteva titluri pe care le-am devorat. Așa că m-am întors iar și iar..
Ceea ce mă încântă este faptul că la Bookzone găsesc mereu prețuri bune și oferte irezistibile, pachete de cărți la super preț, cărticele pentru cei mici cu prețuri începând de la 2,5 lei… etc.
Mai nou am observat că rafturile li s-au mărit și cu titluri străine și de atunci, de câte ori caut o carte anume, la ei dau primul search.
Ideea e că, dacă nu ați fost măcar în vizită pe la Bookzone, vă recomand cu căldură să o faceți. Aveți doar de câștigat!

5. Librex

Librex este o super librărie online care are o varietate de produse în stoc. Să tot pierzi vremea pe aici, nu?
Recunosc că nu vizitez această librărie atât de des însă, când o fac, stau destul de mult în magazin și asta pentru că diversitatea este la ea acasă. Din acest motiv este una dintre librăriile mele preferate!
Pe lângă titluri interesante, aici găsești tot felul de semne pentru carte – haioase, de efect, planșe educaționale pentru cei mici, tricouri și jocuri.

Voi ce librării online vizitați cel mai des?

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns