Cărțile lunii Octombrie – recomandare de lectură

Această lună vine cu provocări literare pentru mine. Din nou, am decis să aleg câteva cărți bazându-mă pe titlu și pe scurta descriere atașată titlului.

Ultima dată când m-am „jucat” așa, am avut parte și de o mică dezamăgire (descrierea cărții era mult mai bună decât conținutul) însă, nu m-am descurajat și sper că de această dată să fac numai alegeri bune.

Ei bine, am ales trei titluri și da, ca de fiecare dată, doresc să împărtășesc cu voi ceea ce citesc eu.

Pe lista de citit am următoarele:

  1. Să nu râzi :(( – Raluca Feher

Am ales acest titlu din curiozitate, crezând că, contrar spuselor, găsesc ceva funny printre file. Apoi, am citit scurta descriere și.. surpriză! Este dură. Fapt ce mi-a trezit și mai mult curiozitatea.

Mihaela Miroiu (filosof, scriitoare) spune că „Să nu râzi :(( este o experiență limită, ascunsă de obicei de mituri și tăceri. Doare, exasperează. Eliberează.”

Printre file stă ascunsă o iubire maternă, ca o ură grea, ura că nu ești Cenușăreasa, oricâți pantofi ai, că universul nu se orânduiește în cercuri concentrice de răsplăți. Că nu stă drepți, la ordinele tale. Fiindcă virtutea principală pe care o corcolești la piept este despre ce nu ești și ce nu poți, într-o lume care conspiră împotriva ta.

Concluzia mea este că, în cele 256 de pagini, stau ascunse sentimente puternice, trăiri și multe învățături.

P.S: Abia aștept să fac cunoștință cu scrisul Ralucăi

2. Ajută-mă să nu dispar – Petronela Rotar

Îmi place Petronela Rotar și, până acum am citit-o cu drag. Tocmai din această cauza sunt convinsă că îmi va plăcea noua ei carte, Ajută-mă să nu dispar, pe care deja am precomandat-o, fiind disponibilă abia din data de 15 octombrie.

Ce m-a convins pe mine că vreau să citesc acest titlu? Păi scurta descriere pe care o atașez și aici.

În noaptea aceea, în acea primă noapte, m-a strâns în brațe spasmodic. Eram ca două ființe care se înneacă și se agață una de cealaltă ca să se salveze. Trebuie ca asta făceam, fiecare avea nevoie de celalalt ca să nu cadă în propriul hău și să dispară. Ajuta-mă să nu dispar.
 
În mintea mea se făcuse întuneric, un întuneric bun și nu-mi mai era frică de el.
 
Nu trebuia să adormim. Trebuia să rămânem treji, până la capătul celalalt al nopții. Dar corpurile deveneau tot mai grele. Nu trebuia să alunecăm în somn, nu trebuia să adormim, cine iubește nu doarme, tresăream, iar ziua părea tot mai departe, tot mai lipsită de strălucire. Ce ar fi putut aduce, când noaptea adusese deja totul, o iubire proaspătă ca un les cald?

3. Suflete pereche – John Marrs

De când am văzut această carte pe Libris, am știut că trebuie să o citesc și sper să fie în ton cu așteptările mele.
 
Wall Street Journal spune că această carte dezvăluie câte ceva șocant la fiecare pagină.  Și totuși, cum îți găsești perechea? Îți faci un test ADN și, în scurt timp, urmează să fii potrivit cu partenerul perfect. Aceasta este promisiunea companiei Potrivește-ți ADN-ul, care a descoperit gena capabilă să determine sufletul pereche. Milioane de oameni din întreaga lume au beneficiat de serviciile companiei. Dar există și dezavantaje: distrugerea multor relații și schimbarea concepțiilor despre iubire și romantism. Cinci oameni au primit vestea că au fost „Potriviți”. Fiecare urmează să-și cunoască adevărata dragoste, dar nu tuturor le este garantată fericirea. Pentru că până și sufletele pereche pot avea secrete înfiorătoare…
 
Sună tare bine, nu? Apropo, acest titlu va deveni în curând un nou serial Netflix.
Voi ce citiți în luna octombrie?

 

Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

Lasă un răspuns