Cărțile lunii Iunie – recomandare de lectură

Cărțile lunii Iunie

Luna Iunie este pentru mine un mini maraton de lecturi și spun mini deoarece am ales doar trei titluti (sper să mai adaug pe parcurs).

Titlurile alese le aveam de mult în wish-list și se pare că în sfârșit le-a venit rândul :). Ca de fiecare dată, împărtășesc lista mea și cu voi și, desigur, aștept și alte recomandări în secțiunea de comentarii.

Pe lista de citit am următoarele:

La cinci pași de tine – Rachael Lippincott & Mikki Daughtry

La cinci pași de tine este o poveste înduioșătoare despre doi tineri care, din cauza unei bacterii trebuie să păstreze distanța. Întreaga poveste este despre inimi frânte, despre ambiții și deziluzii, despre imprevizibil. Accentul se pune pe fragilitatea vieții și pe faptul că, mulți dintre noi obișnuim să trăim ca și cum am avea o eternitate pentru a face ceva care să ne bucure sufletul.

La cinci pași de tine este o lecție de viață iar povestea o are în prim plan pe Stella Grant, o tânără care, încă din copilărie se plimbă prin spitale, așteptând un transplant de plămâni, care-i va asigura cinci ani de existență fără probleme. Pentru a-și asigura sănătatea este obligată să stea în permanență la cinci pași de oricine i-ar putea transmite o infecție pulmonară. Aici intră în scenă Will Newman, fix persoana de care Stella trebuie să se ferească. Cât de periculoși ar putea fi numai cinci pași între ei, dacă asta îi ajută să câștige sufletește?

„Pentru prima dată simt întreaga povară a fiecărui centimetru, a fiecărui milimetru din cei cinci pași dintre noi. Îmi strâng puloverul mai aproape de corp și îmi întorc privirea spre teancul de saltele de yoga din colț, încercând să nu dau atenție faptului că distanța aceasta va exista întotdeauna.”

Xanax – Liviu Iancu


Xanax este romanul de debut al lui Liviu Iancu, un roman proaspăt scos de la tipar care ne promite câteva ore departe de cotidian, invitându-ne să ne pierdem printre rândurile îndrăznețe și pline de umor.

Am ales această carte când aruncam o privire pe Libris deoarece mi-a atras atenția titlul, după care m-a convins descrierea dar și faptul că este semnată de un autor român iar în acest an mi-am propus să citesc cât mai mult românește.

Romanul este structurat în trei părți (reprezentative pentru autor) și fiecare dintre ele au un limbaj familiar și un vocabular picant. Xanax poate fi încadrată în categoria 18+ deoarece are muuultă „culoare” dar și  scene care redau picanterii din viața autorului.

Și dacă vă întrebați cine este Liviu Iancu, ei bine, este un jurnalist la Profit.ro, unde a publicat o serie de editorial-povești originale în peisajul presei economice românești, foarte apreciate de cititori. Câteva dintre acestea se regăsesc și în Xanax, romanul său de debut.

„Mă îngrozesc doctorii și oamenii de afaceri care scriu poezii. Mă sperie tortul în formă de bancnotă de 100 de dolari și tații bogați, fără curea la pantaloni. Dar cel mai mult mă tem să nu ajung ca poeții care citesc calm ziarul când avionul tremură din toate încheieturile la 10000 de metri deasupra pământului.”

Luna din palat – Weina Dai Randel


Luna din palat este povestea concubinei care a ajuns pe tronul Chinei, sau povestea cu iz de istorie, de care nu te mai poți desprinde.

Am ales această carte pe baza descrierii dar și pe baza faptului că este un roman de debut, iar de cele mai multe ori, aceste tipuri de romane sunt cele care au un inedit „boom” iar mie îmi place să descopăr tot ce este nou.

„La fel ca firele de mătase fragile și totodată puternice, debutul minunat al scriitoarei Weinda dai Randel este povestea unei tinere care ajunge în funcția supremă, dar și povestea relațiilor complicate dintre femeile de la palat. Cititorii vor fi cuceriți de scriitura colorată, ca de basm.” – RT Book Reviews

Așadar, pe baza descrierii am aflat că Luna din palat este un roman jucăuș și lin, care te prinde încă de la primele pagini și, mai mult decât atât, să o citești pe Weina este ca și cum ai călători în China căci detaliile te duc, fără dar și poate, într-o minunată vacanță.

Aici o cunoaștem pe Mei, o tânără care a ajuns concubina împăratului în China, o tânără care chiar dacă nu iese în evidență prin înfățișare, este conștientă de faptul că îi poate atrage atenția stăpânului în multe feluri. Mei stăpânește foarte bine arta seducției, o armă care o va ajuta să ajungă unde și-a propus.

Voi ce citiți în luna iunie?

Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

14 COMENTARII

  1. Deși îmi place mult sa citesc și în vacanță, mi-am uitat cărțile acasă. Revenită din vacanță, am mai primit 2 cărți proaspăt ieșite de sub tipar, prin urmare, am adunat ceva 🙂
    Felicitări !

  2. In luna iunie, am multe carti de parcurs, 3 pentru copii, asa de relaxare, dar am pe noptiera Viata care i s-a dat, Comuniune, Ultima iluzie, Te las să pleci.

Lasă un răspuns