Cărțile lunii Februarie – recomandare de lectură

Nu știu cum e la voi, dar la mine zăpada insistă să mai rămână. Se pare că am timp să mă mai bucur de o atmosferă cozy și implicit de câteva lecturi bune acompaniate de o cană cu ceai. Nu am uitat nici de păturica pufoasă :).

Așadar, în a doua lună a anului mi-am ales trei lecturi pe care le împărtășesc și cu voi.

Pe lista de citit am următoarele:

  1. Adulții ăștia – Caroline Hulse

adulții ăștia

Adulții ăștia este o lectură amuzantă și relaxantă care reușește să te țină pentru câteva ore departe de agitația din jur. Îmi pare rău că nu am reușit să citesc această carte în perioada sărbătorilor dar, dat fiind vremea de afară, timpul nu este pierdut.

Adulții ăștia este despre Matt și Claire care, deși au divorțat, s-au gândit că ar fi frumos să le ofere fiicei lor un Crăciun împreună, în familie. Până aici este totul bine însă ideea proastă a fost să îi invite și pe actualii lor parteneri astfel că Matt a venit însoțit de iubita sa Alex, tipa haioasă și răbdătoare iar Claire l-a adus pe Patrick.

Lucrurile au început să devieze după ce micuța Scarlett este trimisă la culcare. Adulții, care și-au propus să se comporte ca niște oameni în totă firea, încep să își dezvăluie secrete mult prea personale care au fost cândva îngropate în trecut.

Vacanța nu se termină prea bine căci unul dintre personaje ajunge pe patul de spital. Cum s-a întâmplat una ca asta? Ei bine, ca să aflați va trebui să parcurgeți această carte care este o adevărată comedie de moravuri contemporane, originală și extrem de inteligentă, după cum afirmă și Daily Mail.

2. Tuturor băieților pe care i-am iubit – Jenny Han

Tuturor băieților pe care i-am iubit este o poveste emoționantă care se întinde în 392 de pagini pe care cu siguranță le vei iubi. Și pentru că nu se putea altfel, și în legătură cu acest roman am o părere de rău, și anume, faptul că am văzut filmul înainte să citesc cartea. Concluzia? Cartea este muuult mai bună :).

Ideea acestei povești pornește de la iubirea adolescentină iar în prim plan se află Lara, tânăra cu capul în nori, timidă, care păstrează anumite Scrisori adresate băieților pentru care cândva a simțit ceva. Scrisorile sunt secretul ei și așa ar trebui să rămână însă, într-o zi, cineva le expediază iar lumea imaginară a Larei scapă de sub control.

„Când scriu una, nu îmi reprim nimic. Scriu ca și cum el nu o va citi niciodată. Pentru că nu o va face. Fiecare gând ascuns, fiecare remarcă atentă, tot ce am ținut înăuntrul meu, pun totul în scrisoare. Când termin, o sigilez, îi scriu destinatarul, apoi o bag în cutia mea turcoaz de pălării.”

3. Fandom -Anna Day


fandom

Fandom de Anna Day este o lectură surpriză pentru mine. Am primit această carte cadou de ziua mea si este o lectură neașteptată. Cel mai mult m-a surprins faptul că nu știam nimic despre subiect ori despre autoare. Așa am ajuns să o răsfoiesc în neștire căutând indicii.

Coperta este uimitore și mi-a stârnit și mai mult curiozitatea însă, când am citit descrierea, tot ce am simțit a fost că trebuie să o citesc cât mai repede. Așa am aflat că autoare este fan Harry Potter, reușind să redea prin Fandom o fantezie periculoasă. Această carte este romanul său de debut și împletește bucurie primei iubiri cu groaza de a te afla, la propriu, în inima unei lumi imaginare fără să te poți întoarce acasă.

„Se îndreaptă spre mine și pieptul lui aproape că îmi atinge bărbia. Acum, cuvintele nu mai par ieftine, ci romantice…perfecte. Când stă atât de aproape, realizez cât de înalt este cu adevărat și toată saliva îmi piere din gură.”

Voi ce citiți în luna februarie?

 

Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

18 COMENTARII

  1. Tuturor băieților pe care i-am iubit am citit si eu si mi-a placut maxim! e o carte usurica, dar care te prinde, e funny. eu doar ce am terminat o carte a lui john grisham, ma chinuiam de ceva timp cu ea, iar acum citesc ultima aparitie a lui musso, fata si noaptea. urmeaza sa incep si tetralogia napoletana a elenei ferrante

  2. Cred ca o sa cites Adultii astia. Pare o lectura de seara placuta si o sa caut filmul Tuturor baietilor pe care i-am iubit. Imi plac cartile, dar am deja o lista cam lunga de citit 🙂 Uneori o combinatie e utila.

  3. Nu am citit niciuna dintre cele trei recomandări dar le voi trece pe lista de așteptare.
    Am primit de curând ”Călătorie prin gânduri” – Mihaela Loredana Mușetescu, pe care vreau să o citesc.

  4. Drăguță lista ta. Am și eu prima carte pe lista de lectură. Tuturor băieților e simpatică rău. ? Poți vedea mai apoi și filmul, dar cartea e mult mai faină. Cărțile! ?

Lasă un răspuns