Cărțile lunii August – recomandare de lectură

August, o lună plină de căldură (cel puțin la mine). Și, pentru că soarele se încăpățânează să ardă tot mai tare, mi-am propus să mă refugiez în colțul meu umbros alături de câteva titluri drăguțe.

Și în această lună tot 3 sunt la număr pentru că… timpul nu îmi permite mai mult 

Pe lista de citit am următoarele:

  1. Podul de lut – Markus Zusak

Am ales această lectură deoarece îmi apărea la recomandări în mod constant și mi-am spus că trebuie să descopăr și eu scrisul lui Markus. Apoi, am citit un scurt sinopsis și m-a convins cu adevărat că trebuie să o am.

Podul de lut este o poveste devastatoare, emoționantă și, după cum afirmă The Washington Post, una dintre acele cărți monumentale care te transportă prin spațiu și timp în viața unei alte familii, în cel mai profund mod posibil.

Această carte tratează povestea impresionantă a cinci frați adolescenți care se cresc unul pe altul după propriile reguli. Aceștia și-au pierdut mama iar tatăl i-a părăsit, rămânând să locuiască într-o casă din suburbiile orașului Sydney alături de animale de companie neobișnuite.

Ritmul alert își face apariția când frații Dunbar descoperă secretul tulburător al dispariției tatălui lor. Dar asta nu este tot! La scurt timp, bărbatul apare și cere ajutor pentru construirea unui pod peste râu, un pod care, privit de Clay, semnifică o punte între frați și tată, între trecut și viitor, un legămât al durerii, al secretelor și al iertării.

Mistică și cu o inimă mare, o altă poveste care vă va face să plângeți, de la un maestru al genului în plină ascensiune– Entertainment Weekly

2. Omul de cretă – C.J. Tudor


Eram la „plimbare” prin Elefant și mi-a atras atenția coperta acestei cărți. Apoi titlul. Apoi am cumpărat-o :). Sigur că înainte de a o adăuga în coș, am trecut în revistă mica descriere și da, am rămas wow.

„Cu adevărat hipnotic, Omul de cretă este un roman ca un coșmar, unul care îți accelerează pulsul și îți îngheață sângele în vine.” – A.J. FINN

Omul de cretă este despre Eddie și prietenii lui care își petrec zilele mergând cu bicicleta printr-un orășel englez mereu adormit, în căutare de aventuri. Ei desenează omuleții de cretă peste tot, ca un fel de cod secret. Lucrurile iau o întorsătură mai puțin plăcută când  unul dintre aceste desene îi conduce la un cadavru dezmembrat

Ei bine, această pățanie s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani, mai exact în 1986 însă, trecutul se încăpățânează să revină atunci când Eddie și prietenii săi primesc un mesaj misterios (în anul 2016).

3. Ultimul tren spre Istambul – Ayse Kulin


Această lectură mi-a fost recomandată de o prietenă care zice „o sa te termine psihic, trebuie să o citești”. Am mers pe încredere și am comandat-o cu gândul să o citesc în această lună. Și, ca nu primesc spoiler, nu m-am documentat deloc despre carte iar tot ce știu vine din descrierea scurtă care sună cam așa:

Selva, fiica unui conducător otoman, pleacă la Paris să înceapă o nouă viață cu Rafael, soțul ei, fiul arătos al unui medic evreu. Numai că Franța e invadată de naziști.
În timp, cei doi îndrăgostiți aflați în exil descoperă că nimic – nici războiul, nici politica și nici măcar religia – nu poate desface legăturile de familie. Împreună străbat un continent măcinat de conflicte, suspiciuni și violențe. În căutarea libertății, riscă tot. De la Ankara la Paris, Cairo și Berlin, Ultimul tren spre Istanbul este o cuceritoare poveste de dragoste și o lecție despre cum să-ți urmezi propriul drum.

Pe mine m-a cucerit și abia aștept să o citesc 🙂

Voi ce citiți în luna august?

Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

Lasă un răspuns