Bine ai venit, Aprilie! Voi ce faceți? Cum sunteți? Eu tocmai ce mi-am pregătit lista de lectură pentru luna în curs și, evident, doresc să împărtășesc și cu voi poveștile în care am de gând să mă pierd :).
Pe lista de citit am următoarele:
Sadie – Courtney Summers
Sadie – Courtney Summers
Sadie este prima lectură pe care am ales-o pentru această lună iar dacă mă întrebați motivul, nu aș putea să aleg doar unul pentru că am fost atrasă în egală măsură atât de coperta misterioasă, descrierea captivantă, cât și de feedback-ul lui Stephanie Perkins care sună cam așa:
„Un thriller palpitant care taie-n carne vie ca un podcast de investigații criminalistice. […] N-o să mai fiți în stare să faceți nimic înainte de a-l citi până la capăt.”
Una peste alta, romanul tratează povestea a două surori, Sadie și Mattie, care sunt nevoite să se descurce singure deoarece mama lor le-a părăsit mult prea devreme. Acestea nu s-au bucurat de o copilărie fericită iar în momentul de cumpănă le vine în ajutor o bunică de împrumut care le permite să locuiască într-o rulotă.
Sadie face mari eforturi să își îngrijească sora mai mică însă, când află de moartea acesteia, sufletul îi moare și el puțin câte puțin. Aceasta este convinsă de identitatea vinovatului și trăiește doar pentru a-l găsi.
Așadar, această carte nu poate trece neobservată căci a fost creată să mențină suspansul și să ne facă pe noi, cititorii, să ne punem fel și fel de întrebări pe tot parcursul lecturii. Sadie este despre traume și greutăți, despre răzbunare și suferință, Sadie este despre mister și tristețe.
2. Păcatele fiului. Cartea a doua – Theo Anghel
Cartea lui Theo Anghel am devorat-o deja însă nu m-am putut abține să nu v-o recomand.
În acest volum doi din Păcatele fiului, autoarea continuă cu măiestrie povestea începută pe planul realului din primul volum însă, de această dată ne conduce într-un fantasy intens și construit exact așa cum trebuie.
Noul volum ne dezvălui legăturile dintre Lia și Luca, legături profunde care se trag de la începuturile omenirii avându-i ca protagoniști pe Lheya și Beleth. Acțiunea se petrece în Elazard, Cetate în care avem parte de un decor fantastic dar și de amintirile unei alte vieți care năucesc cititorul.
Tot aici întâlnim obstacole, lupte, cuceriri, sentimente nebănuite precum și câteva elemente erotice.
„Lumile sale sunt alcătuite din piese de puzzel rupte atât din lumea reală cât și din lumea fantastică, imaginea de ansamblu fiind un adevărat uragan al suspansului. Despre posibilități, existențe și lumi, povestește atât de frumos, ca într-un scenariu de film demn de Oscar, Theo Anghel.”
3. Codul Rebecca – Ken Follett
Codul Rebecca este una dintre cele mai bune capturi ale acestei luni deoarece am cumpărat-o la un super preț de la Libris. În plus, despre această carte am auzit atâtea păreri împărțite încât nu am reușit să rezist tentației.
Din scurta descriere aflăm că povestea ne poartă în Cairo, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, unde un agent german de contrainformații încearcă să se infiltreze în comandamentul britanic, pentru a pregăti planul de cucerire a Egiptului de către mareșalul Erwin Rommel.
Pe mine acest fragment m-a convins pe loc însă, dacă aprofundăm și mai mult lectura, descoperim elemente de spionaj care ne vor pune imaginația la treabă. Una peste alta, Ken Follett îl creionează extraordinar de bine pe Alex Wolff, spionul trimis de naziști dar și pe Elene Fontana, un personaj interesant, o tânără foarte frumoasă care își ascunde originile evreiești ca să trăiască din banii amanților săi.
În spatele coperții fermecătoare, autorul descrie cu exactitate societatea egipteană, axându-se și pe categoria inferioară a populației. Despre scenele de erotism nu vă spun nimic căci chiar îmi doresc să parcurgeți această lectură :).
Voi ce citiți în luna aprilie?
Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!
Lectura placuta! Primele doua le-am citit, pe a treia o am in wishlist.
Multumesc, Anca :* Lecturi placute si tie, si o luna plinaaa de povesti
Mulțumesc! ?
Am început cu „Acolo unde femeile sunt regi“ de Christie Watson și cred că voi continua cu Kristin Hannah – „Aleea cu licurici“…. „Paula“ de Isabel Allende și Jenny Lawson – „Furiously happy“. Oricum, planul de acasă nu se potrivește mereu cu cel din târg așa că această listă ar putea suferi modificări ? Lecturi plăcute!!!
eu am inceput Maestrul Minciunilor. Am in plan Vrabia rosie si Un asasin in Tokyo, sa termin Sotul… si nu mai stiu, ce mai pica :))
Ultimele doua carti mi-au atras atentia, indeosebi coperta m-a atras. E adevarat ca obisnuiesc sa judec cartea dupa coperta, ceea ce nu e neaparat un lucru bun, dar it happens…
spor la citit, eu am cateva carti mai grosute dar imi sunt folositoare pentru o documentare, sper sa reusesc!
Foarte interesante recomandarile tale! Asa mi-as dori sa am timp pentru citit… am o carte inceputa de o luna si nu mai reusesc sa o termin?
Luna aceasta vreau sa citesc – Tocilara: Imaginea perfecta, P.S. Te mai iubesc si-acum – Jenny Han. Doar acestea doua le am pe lista, sper sa mai adaug cateva pana la sfarsitul luni.
Interesante recomandări! Din fericire,seara reușesc să îmi fac un pic de timp să citesc. Le-am pus pe listă ? spor la citit!
Cu siguranță voi cumpăra cartea Ken Follett. Va fi cadoul ideal pentru mama ea, mai ales că a citit deja o mulțime de cărți de la el.
Eu am început să citesc cartea Cele 15 legi supreme ale dezvoltării personale.
Ce carti interesante. Momentan citesc 15lucruri la care trebuie sa renunti pt a fi fericit si recitesc Enigma Otiliei in acelasi timp?
Am început ”povestea mea -Michelle Obama”, am în așteptare ”Apartament la Paris”…
Interesante recomandările tale! Le notez și pe acestea.
Am primele doua carti din lista ta, urmeaza la citit. Abia astept sa vad cum sunt, desi nu am emotii ca nu imi vor placea.
Ai citit niște cărți faine. Eu, din păcate, nu prea mai am timp să citesc, dar mai strecor o carte pe ici colo.
Sadie este si pe lista mea de lecturi pe care urmeaza sa le citesc