Cărțile de pe noptieră – luna Mai

cartile de pe noptiera alinas.ro

Luna Mai a venit cu mult soare și cu mult chef de lectură. La voi nu?

Pentru că nu mai sunt șanse să ningă (sper) îmi mut cărțile de pe noptieră în natură și, în compania soarelui voi călători în cele patru povești minunate pe care vi le recomand și vouă. Aceste cărți erau de mult pe lista mea de To Read  însă, abia acum le-a venit rândul iar pentru că voi avea mai mult timp pentru lectură (din nou sper) încerc să mai adaug listei mele încă două cărți pe care le-am ochit pe când „frunzăream” elefănțelul. 🙂

Cărțile de pe noptieră

–  Mai –

  1. Fata care citea în metrou – Christine Feret Fleury

Juliette merge cu metroul din Paris în fiecare zi, la aceeași oră. Cea mai mare plăcere a ei este să vadă ce citesc cei din jur: doamna în vârstă, colecționarul de ediții rare, studenta la matematică sau fata care plânge la pagina 247. Îi privește pe toți cu tandrețe și curiozitate, de parcă ceea ce citesc, pasiunile și diversitatea existenței lor i-ar putea colora și ei viața monotonă. Momentul în care viața lui Juliette se schimbă este atunci când decide să coboare cu 2 stații mai devreme și să o ia pe un drum ocolitor spre serviciu.

Când am achiziționat această carte m-a atras titlul și coperta colorată, ambele promițând un deliciu de poveste. Și chiar așa și este. De ce vă recomand această lectură? Pentru că se citește ușor și este perfectă pentru călătoriile scurte.

„Și în dimineața aceasta cărțile erau supărate pe ea că le ignorase. Ce idee stupidă! „


 

2. Cum să oprești timpul – Matt Haig

Cum să oprești timpul este o poveste despre cum te poți pierde și cum te poți regăsi, despre iminența schimbărilor și despre zecile de vieți de care ai nevoie ca să înveți cum să trăiești cu adevărat.

Ce m-a atras la această carte (și aici nu punctez titlul căci cine nu și-ar dori să oprească timpul)? Afirmația lui Neil Gaiman, și anume: „Matt Haig are multă empatie pentru condiția umană, pentru lumina și întunericul ei; folosește toată paleta disponibilă ca să-și construiască poveștile excelente.”

Așa că, nici nu am mai stat pe gânduri și am aruncat cartea direct în coșul de cumpărături după care, m-am documenta puțin despre ea. Ce am aflat? Că protagonistul, Tom Hazard, are un secret periculos. El trăiește de câteva secole și tot ce își dorește este o viață normală. Tom este nevoit să își tot schimbe identitatea pentru a rămâne în viață dar pentru că nu totul poate decurge bine, el nu are voie să se îndrăgostească. Oare va ceda tentației?


 

3. Trei metri deasupra cerului – Federico Moccia

Trei metri deasupra cerului este un bestseller internațional care s-a vândut în peste 12 milioane de exemplare, fiind tradus în 14 limbi.

Regizor și scenarist Italian, Moccia scrie primul său roman în anul 1992 însă, nicio editură nu a părut interesată să-i publice manuscrisul. Drept urmare, Federico a făcut acest pas singur, pe propria cheltuială, iar cei care au avut acces la carte au îndrăgit imediat scrierea acestuia. Astfel, interesul editurilor s-a declanșat iar cartea a fost republicată și tradusă în multe limbi.

Povestea lui Moccia urmărește doi adolescenți, pe Babi și Step care ajung să trăiască o romanță neconvențională. Cele două personaje aparțin unor medii diferite, ea fiind fata educată și isteață care provine dintr-o familie înstărită iar el un rebel impulsiv cu probleme comportamentale. Această poveste își păstrează esența de la început până la sfârșit iar personajele parcurg un drum frumos sub ochii cititorului.

Dacă îți plac cărțile Young Adult îți recomand această lectură care se transformă într-o plăcută călătorie prin Roma. Cât despre semnificația titlului, o vei înțelege dacă parcurgi cu atenție fiecare cuvânt al lui Moccia.


4. Fata cu vise alb negru – Andreea Russo

Fata cu vise alb negru are un sinopsis care m-a cucerit și care sună cam așa: Cum e să trăiești între alb și negru?  Mia este o pianistă remarcabilă. Toți îi prevăd un viitor frumos până în ziua în care dispare fără nicio urmă, în drum spre casă. Timp de 24 de ani nimeni nu o poate găsi. Ce s-a întâmplat? Poate fi elucidat adevărul prin intermediul unor vise?

Tentant, nu? Asta a fost și părerea mea. Căutând puțin sub coperta frumoasă am descoperit că rândurile cărții sunt despre dragoste și luptă, despre destine și pierderi. Andana este personajul care face cititorul să tresară dar și să își pună întrebări. Acest personaj creat de Andreea Russo îți îngheață sufletul și are puterea să-ți ceară să-i îmbraci haina. Să fii tu Andana.

„Știți de ce oamenii se supără când îi abandonați? Din motiv că le distrugeți planurile, scopurile, visele, speranțele. Asta doare cel mai mult. Acel tablou imaginat, a dispărut, nu mai este, în loc să-l pictați împreună, ați plecat luând culorile.”


Caută cea mai bună ofertă! Verifică prețul cărților și la Elefant, Libris sau Cărturești.

Voi ce citiți în luna Mai?

 

Vă doresc Lectură Plăcută orice ați citi!

4 COMENTARII

  1. Dintre toate am citit doar Fata cu vise alb negru. Nu pot sa zic ca m-a dat pe spate dar a fost dragutica. Vreau mult sa citesc Cum sa opresti timpul. Ma atrage enorm cartea asta 🙂

Lasă un răspuns