În luna Iunie mi-am aprovizionat noptiera cu romane românești, romane pe care mi-am dorit de mult timp să le parcurg dar și romane care mi-au stârnit curiozitatea în ultimul moment.
Așadar, în luna Iunie citesc românește și vă invit și pe voi să aruncați o privire la recomandările mele. Voi ce citiți?
Cărțile de pe noptieră
– Iunie –
-
Orbi – Petronela Rotar
Ca o primă lectură a acestei luni am ales un autor român pe care abia aștept să îl descopăr. Orbi este primul roman publicat de Petronela Rotar și poartă semnătura Editurii Herg Benet, o editură pe care am început să o îndrăgesc tot mai mult.
Orbi este un roman care promite o lectură plină de frământări, de temeri, o vizită dură la psiholog, psihologul fiind chiar cititorul care este nevoit să ia parte la frământările personajului principal, Alexa.
„Șarmul imediat al scrisului Petronelei Rotar vine din faptul că ea tratează literatura ca pe o problemă personală. Una directă, intensă și presantă, care nu suferă amânare. Ea vine în literatură ața cum vii la confesor, la psiholog: aducând cu tine complicațiile cele mai intime și mai chinuitoare ale vieții tale personale, lucrând direct în materia lor dureroasă pentru a ajunge la vindecare.”
2. Dresoarea – Cristina Nemerovschi
Dresoarea este cartea pe care mi-am dorit-o de cum am aflat despre publicarea ei. Aici, mă aștept să descopăr din nou stilul inconfundabil al Cristinei, trăiri și emoții peste limita umană.
Pentru că nu se putea altfel, Dresoarea, ca și alte cărți ale autoarei, este o lecție de viață, un thriller psihologic captivant despre împăcarea cu propriul sine, traume negate, bucuria de a trăi, pasiune și libertate. Personajul principal, Ludmila, este cea care ne poartă prin diferite încercări dar și cea care presară esență acestui roman datorită poveștii frumoase din spatele ei. Ludmila s-a născut într-un sat din Ucraina, încercat de greutăți. Aceasta își iubea sora cu toată ființa ei dar îl îndrăgea și pe Vitali, băiatul din vecini, care ducea în spate o poveste dureroasă.
Una peste alta, Ludmila vine să lucreze la circul din București și „cară” după ea multe speranțe dar și tulburări. Demonii interiori scot însă colții pe nepregătite, iar trecutul revine violent și pustiitor, amenințându-i viața. “Ludmila, unde ai fost între 15 și 16 ani?” este întrebarea care o băntuie.
Mai multe detalii nu voi duvulga deoarece le pastrez pentru recenzie. 🙂
3. Ziua în care la capătul celălalt al iubirii nu a mai fost nimeni – Ioana Chicet-Macoveiciuc
Această carte a stat în wishlist-ul meu o bună bucată de vreme dar iată că i-a venit rândul. La ultima comandă nu m-am mai putut abține și am strecurat și această lectură printre alte bunătăți.
Până să mă aventurrz în lumea Ioanei, am căutat câteva informații despre această carte în mediul online, informații care m-au convins că nu pot rata această lectură. Dincolo de coperta frumoasă descoperim atât iubire cât și lipsa ei. Acolo întâlnim personaje autentice, conturate frumos, personaje care transmit și după care ne vom potrivi ritmul pe tot parcursul lecturii.
Ziua în care la capătul celălalt al iubirii nu a mai fost nimeni este despre acceptare și împăcare, despre situații, despre pierderi și regăsiri, despre tot ceea ce poți trăi chiar tu sau eu.
„Știi cum e romanul ăsta? Să zicem că stăm la masă mai mulți prieteni, ciocnim paharele, râdem, mâncăm, la un moment dat Ioana se ridică de la masă zâmbind, se duce la toaletă și dintr-odată se aude de acolo un țipăt sfâșietor. Toată lumea amuțește. Ioana revine la masă zâmbind și-și reia conversația de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Țipătul ei neașteptat e cartea asta. Neașteptat, dar frumos. E o carte pe care n-o poți uita, pentru că intră în tine cu totul.” – Alina Hlinski
4. Străinul de lângă mine – Irina Binder
Străinul de lângă mine este cea mai nouă carte semnată de Irina Binder iar povestea prezentată se învârte în jurul a trei prietene “de vârste diferite, cu povești diferite, demente, dar reale sută la sută”.
Nu știu la ce să mă aștept de la această carte din cauză că la Insomnii m-am cam chinuit puțin să termin lectura dar, se pare că curiozitatea a câștigat și de această dată. Să nu mă înțelegeți greșit. Nu spun că mi-a displăcut Insomnii, doar că prefer o acțiune bine definită, personaje dinamice, etc. Din descrierea noii cărții, tind să mă aștept la ceva mai complex și chiar sper să îmi placă ca să pot reveni cu o recenzie completă.
„M-am gândit la un moment dat să nu exagerez, dar o voi scrie asa cum simt, fără cenzuri… Sunt sigură că o să vă placă și că veți îndrăgi mult personajele. Povestea este inspirată din realitate. Sper să reușesc să vă transmit emoțiile personajelor, dar și mesajele pe care le oferă povestea.”
Caută cea mai bună ofertă! Verifică prețul cărților și la Elefant, Libris sau Cărturești.
Vă doresc Lectură Plăcută orice ați citi!
Lecturi cat mai placute sa ai! Eu nu am o lista de lectura, dar momentan citesc „Seductia apei” – Monica Ramirez si cred ca vor urma cateva carti de la Editura Herg Benet. Apropos, „Dresoarea” mi-a placut tare mult, asa ca astept si impresiile tale.
Anca, multumesc pentru vizita! Nu am citit Seductia apei insa titlul pare interesant. Cat despre Dresoarea, cu siguranta voi reveni cu o recenzie :*.
Abia astept. ?