Cărțile de pe noptieră – luna Decembrie

Cărțile de pe noptieră alinas.ro

Decembrie nu este doar luna cadourilor ci și luna cărților căci găsim cele mai frumoase titluri la super prețuri, titluri care ne pot purta în povești magice.

Pentru că am mai mult timp la dispoziție în această lună, am ales cinci titluri pe care trebuie neapărat să le parcurg. Pe lângă titlurile alese mai sper la încă câteva pe care le aștept sub brad :).

  1. Jurnalul unui trăsnit – Mirecea M. Ionescu

jurnalul unui trasnit

De ce am ales această carte? Clar m-a atras titlul, apoi mica descriere. Mircea M. Ionescu, optimistul incurabil, risipitorul de frumuseți, revoltatul resemnat, construiește, cu un farmec aparte, din „iubiri arse și cenușa de necazuri” un „roman-mărturisire” în care dezvăluie, cu smerenie și durere, dar și cu măsurată ironie, limitele îndrăznelii, ale încercărilor și ale riscului. Sună bine, nu?

Autorul, un idealist lucid, reușește să ne facă să înțelegem că efortul de a fi „om” este unul continuu, că putem, cu ușurință să modelăm lumea cu mintea noastră atâta timp cât prețuim viața și dăruim iubire în mod necondiționat.
Așadar, printre file nu există loc de plictiseală căci hazul de necaz este mereu prezent iar amintirile înșirate se leagă frumos plimbându-ne dintr-un oraș în altul fără exagerări ori îmbunătățiri inutile, într-un mod direct și mult prea sincer.

2. Privind înăuntru – Petronela Rotar

Am ales Petronela Rotar deoarece ultima carte pe care am lăsat-o din mână și purta semnătura ei m-a surprins profund. Și da, vreau să mă pierd din nou în sufletul ei și să simt emoțiile din cuvinte.

Din mica descriere am aflat că acestă carte poposește drumul său spre sine. Petronela ne mărturisește că acesta este un dar pe care îl întoarce vieții, un dar care poate îi va fi de folosc cuiva care rătăcește pe calea vindecării.

„Am fost un om zdrobit, întors spre moarte, nu înspre viață. La 30 de ani, mă imaginam trăind doar încă câțiva ani, la fel de zbuciumat cum am trăit mereu. Apoi, murind devreme. Cu un ochi priveam spre moarte, iar cu celalalt spre copiii mei, opintindu-mă să mai trăiesc o vreme, cât să văd fetele suficient de mari ca să se descurce singure. Este un miracol că nu am murit, trăind atât de sinucigaș, fără măcar să-mi dau seama.”

3. M-ai lăsat aici.. – Cătălina Elena Potârniche

M-ai lăsat aici.. este o lectură care se potrivește acestei perioade și nu numai. De fapt, este o lectură pe care o poți citi oricând și oriunde datorită naturaleții cu care este scrisă.

M-ai lăsat aici.. este o poveste inspirată din realitate, este despre parcurs, despre viață, despre tot ce înseamnă suflet. Aici ne lovim de percepții, de diferențe și de decizii pripite. Totodată, este subliniat faptul că nimic nu este întâmplător. Să te pierzi printre paginile sale este adevărată magie și frumos. Și, dacă nu v-am stârnit destul curiozitatea, vă mai spun că povestea se concentrează pe doi tineri care decid să dea o șansă iubirii după ce destinul îi aduce împreună sub masca unor coincidențe. Dacă relația lor rezistă tuturor piedicilor vă las pe voi să aflați dar nu înainte de a vă mai ispiti puțin cu un mic paragraf.

„Toți visăm la o iubire ca-n filme, însă nu toți avem curajul să o trăim. Ne este frică. Ne este frică de diferențe, de lume, de preconcepții, de urmări. De asta alegem, de cele mai multe ori, să ne mulțumim cu a avea alături pe oricine, atâta vreme cât putem construi împreună o casă, atâta vreme cât putem avea împreună un copil, doi, atâta vreme cât putem împlini împreună două, trei, vise.”

4. Lista de dorințe – Anna Bell


lista de dorințe

Decembrie este și despre dorințe, nu? Eu am ales să citesc despre dorințele lui Joseph pe care acesta și le propusese să le împlinească până la vârsta de 40 de ani. Cea care le împlinește până la urmă este Abi, fosta sa iubită, care, devastată din pricina despărțirii dorește să îl determine să se întoarcă la ea.

Nu știu dacă această metodă va avea rezultate sau nu, însă nici nu doresc să aflu până ce nu citesc cartea. Acest mic și simplu sinopsis m-a determinat să îmi doresc o astfel de lectură și să mă aventurez în viața celor doi.

„Mai știu, de asemenea, că odată cu acest festival și cu turul de mâine, voi bifa jumătate de listă. Voi trece peste faptul că încă nu reușesc să spun prea multe în spaniolă, în afară de „hola”. Mă duc în continuare la curs, așa că încerc cel puțin să învăț o limbă străină – se pune, nu?
    Sunt la jumătatea listei, adică la jumătatea drumului până la Joseph. Ori la jumătatea drumului spre eșec. Am postat pe Facebook și am primit nenumărate aprecieri.”

5. Dispariția lui Daniel Tate – Cristin Terrill


dispari'ia lui daniel tate
Dispariția lui Daniel Tate este un thriller care știe cum să captiveze, este un mister care nu ne lasă să închidem filele cărții până ce nu ajungem la ultima.
Ca o mică introducere vă pot spune că reflectoarele sunt ațintite spre Daniel Tate care a dispărut în urmă cu șase ani. Cum? Un adevărat mister. Ei bine, Daniel se întoarce acasă doar că… nu este cu adevărat Daniel.
Familia, bucuroasă, îl primește acasă și-i acceptă toate minciunile încât, Daniel cel fals se întreabă oare ce secret teribil ascunde această familie. Dar asta nu este tot. Poliția îl încolțește, îl interoghează și colectează probe pentru testul ADN.
Eu vreau să aflu adevărul așa că, mă opresc aici și fug la lectură :).
 
„Dacă aș fi putut să devin Daniel Tate, aș fi putut să am o viață adevărată, mult mai bună decât cea la care doar ar fi putut să viseze băiețelul din Saskatchewan. Chiar vroiam să renunț la așa ceva? Nu era o prostie să mă întorc și să trăiesc pe străzi, și în centre, când aveam un pat foarte bun, într-o vilă grozavă, în care locuia o familie iubitoare?”
Voi ce citiți în luna Decembrie?
Nu uitați să căutați reducerile de Crăciun și la LibriseMagElefantCărturești și Nemira.
Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

9 COMENTARII

  1. Frumoase recomandări. Mi-ai stârnit interesul cu „Privind înăuntru”, „M-ai lăsat aici..” și „Lista de dorințe”. Și am deja cărți în așteptare, nu știu cu care să continui, deoarece toate sunt interesante. Ce bine zicea FRank Zappa: „So many books, so little time”!

  2. Toate recomandările tale sunt interesante și tentante. De-ar ajunge și timpul pentru tot ce ne propunem, ar fi excelent!
    Totuși, aș alege pentru prima citire, ”M-ai lăsat aici…” și ”Jurnalul unui trăsnit”.

Lasă un răspuns