Cărțile de pe noptieră – Luna Ianuarie

cărțile de pe noptieră

Cărțile de pe noptieră este noul To Read List pe care îl veți găsi lună de lună pe alinas.ro. Prin intermediul acestui articol doresc să împărtășesc cu voi călătoriile mele literare și, de ce nu, să vi le recomand și vouă.

Pentru că Moșul a fost bogat, Cărțile de pe noptieră sunt 8 la număr însă, pentru această lună am ales doar 4 care pentru mine reprezintă un Must Read.

Cărțile de pe noptieră

–  Ianuarie –

  1. Defecți –  Cecelia Ahern

Defecți este primul roman Young Adult semnat de Cecelia Ahern și conform School Library Journal, este „un roman captivant pe care ți-e foarte greu să îl lași din mână.” Acesta a fost publicat în 15 țări și prezintă povestea lui Celestine North, o tânără de 17 ani care, oarecum, întruchipează perfecțiunea. Celestine are numai note de 10 și este convinsă că va studia la universitatea din oraș. Pentru că nu se putea altfel, și iubitul ei este la fel de perfect,un băiat pe nume Art Creven, fiul judecătorului Bosco Creven.

În poveste își face loc și o organizație care se ocupă cu anchetarea indivizilor acuzați că sunt defecți. Acțiunea începe în momentul în care Celestine este pusă în situația de a alege între a rămâne perfectă și a lăsa un bătrân să moară, doar pentru că e Defect. Dacă îl salvează riscă să ajungă la închisoare.

Defecții sunt cetățeni obișnuiți care au comis greșeli morale sau etice.” 

2. Păpușile – Cristina Nemerovschi

Am citit Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată și, surpriză! Mi-a plăcut! Drept urmare, chiar îmi doream să mai gust puțin din stilul autoarea iar romanul Păpușile (cadoul de Crăciun de la blind-ul Prefață de Carte și Porția de Citit) a picat la fix. Mulțumesc din nou Moșului meu secret care mi-a făcut ziua mai frumoasă.

Romanul Cristinei este despre o iubire dusă la extreme dar și despre moarte. Este despre toate lucrurile care contează. Eroina romanului, Dora, are 18 ani și o trupă rock. Întâlnirea cu misterioasa Luna schimbă puțin cursul trăirilor iar nouă, cititorilor, ne oferă un deliciu.

„La început n-au fost cuvântul, Dumnezeu sau întinderea nesfârșită de ape. La început au fost Dora și Luna.Și totul a pornit de acolo.”

3. Testamentul lui Abraham – Igor Bergler

Printre Cărțile de pe noptieră se află și acest titlu foarte cunoscut căci nu se putea altfel, nu? Toată forfota creată în jurul Testamentului lui Abraham mi-a stârnit curiozitatea iar pentru mine a devenit un Must Read.

Romanul lui Igor Bergler a depăşit 5.000 de exemplare precomandate la numai două săptămâni de la lansarea ofertei și promite să fie şi mai surprinzător decât primul său roman, Biblia pierdută.

Sumă a tuturor bibliotecilor, noua Bibliotecă a lui Igor Bergler nu se mai adresează doar memoriei, ci deconstruieşte, fecundează şi reconstruieşte întreaga istorie. Printr-o arhitectură unică şi irepetabilă.

„Ceea ce s-a pierdut ne-ar putea salva de ceea ce avem deja.”

4. Sapiens. Scurtă istorie a omenirii – Yuval Noah Harari

Yuval Noah Harari este profesorul de istorie de la Universitatea din Ierusalim care, și-a propus să scrie o carte complexă despre tot ceea ce are legătură cu umanitatea. Așa a luat naștere Sapiens. Scurtă istorisire a omenirii și, chiar dacă spune scurtă, credeți-mă că a fost atent la toate detaliile neceare pentru ca noi, cititorii, să înțelegem mai bine evoluția.

În cartea lui Harari descoperim un moment definitoriu al speciei Sapiens și anume, acela al dezvoltării limbajului, precum și capabilitatea unei gândiri abstracte. Tot aici găsim și o analiză completă despre toate revoluțiile care au făcut posibilă această trecere a oamenilor de la o viața în pustietate până la viața de astăzi.

Citind cartea lui Harari veți avea parte de o minunată călătorie prin revoluția cognitivă, revoluția agricolă, revoluția științifică, efectul devastator al omului și multe altele la fel de interesante.

Știați că Sapiens. Scurtă istorisire a omenirii a fost publicată pentru prima dată în anul 2011 în limba ebraică ca mai apoi, în 2014 să fie tradusă și în engleză? Între timp a devenit un bestseller internațional și a fost tradusă în peste 30 de limbi. Și da. Merită citită!

Voi v-ați pregătit lecturile pentru Ianuarie?

Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

 

6 COMENTARII

Lasă un răspuns