Recomandare de lectură: Cărți pentru Ziua Îndrăgostiților

Cărți pentru Ziua Îndrăgostiților

Cărți pentru Ziua Îndrăgostiților? De ce nu. Fie ca sărbătorim Valentine’s Day sau Dragobetele, o carte este mereu binevenită drept cadou.

Luna Februarie nu este doar a inimioarelor și a balonașelor în culori cât mai aprinse, ci și a cărților deoarece acestea surprind cel mai bine povești închipuite sau chiar trăite frumos. Propun să ne luăm doza de romantism din cărți, nu din telenovele căci întotdeauna cuvintele așternute pe foaie ne oferă o nelimitată putere de imaginație, precum și trăiri unice.

Așadar, pentru voi, norocoșilor care aveți prieteni/ prietene cărora le place să citească, v-am pregătit câteva recomandări de cărți pentru Ziua Îndrăgostiților, cărți punctate cu romantism și emoții, urcate pe scena iubirii.

Lecturi de savurat în doi? Nu neapărat. Dacă nu ai cui să oferi o carte, te poți aventura singură/singur în următoarele lecturi care promit suspans, emoții, devotament și un contur fin de umor.

Cărți pentru Ziua Îndrăgostiților

  1. Cartea dragostei – Philipa Fioretii

Cartea dragostei sau The Book of Love este o poveste care îmbină frumos umorul cu iubirea. Chiar dacă este un roman de debut, Philipa Fioretii a știut cum să destindă cititorul, cum să-l injecteze cu dragoste și cu pasaje amuzante.

Povestea ne poartă de la Sydney la Roma, într-un vârtej fabulous de rochii splendide și întâmplări pline de îndrăzneală. Aici ne întâmpină o cursă nebună contra cronometru care îi are în prim plan pe Lily, o făptură adorabilă, și pe Robbie, iubitul ei. Când cei doi descoperă într-o zi în anticariatul lor o carte rară cu reproduceri erotice din Antichitate, n-au nici cea mai mică idee despre ce-i așteaptă. Robbie vrea s-o vândă persoanei care oferă mai mult, în timp ce Lily e ferm hotărâtă să o înapoieze proprietarului de drept.

Când în magazin intră William, un rus îndârjit, lucrurile iau o întorsătura grozavă iar lectura devine mai picantă.


2. Atracția – Sylvia Day

Atracția este primul volum al seriei Crossfire care cuprinde 5 cărți și prezintă începutul poveștii de dragoste dintre personajele Gideon Cross și Eva Tramell.

Cu siguranță această lectură trebuie trecută în wishlist-ul cu Cărți pentru Ziua Îndrăgostiților deoarece tot ceea ce trăiesc cele două personaje se manifestă foarte intens și pasional, uneori chiar vulcanic. Emoțiile sunt la ele acasă și sunt convinsă că cine citește primul volum, cu greu se va abține să nu cumpere întreaga serie.

Lista cărților scrise de Sylvia Day o găsești AICI.

Înainte de a trece mai departe trebuie să punctez că seria Crossfire a fost publicată în 39 de țări și a devenit unul dintre cele mai mari succese comerciale din lume (peste 6 milioane de exemplare vândute în primele 8 luni de la publicare).

„Tânjeam după atingerea lui ca după un drog, chiar știind că mă secătuia de puteri.  Eram un suflet chinuit, iar el a pătruns cu atâta ușurință în cele mai adânci ascunzișuri ale inimii mele… „


3. Ali și Nino – Kurban Said

Kurban Said subjugă cititorul cu gustul atemporal, aspru și sofisticat al Asiei, adăugând farmecul misterios al tradițiilor și precepțiilor musulmane. În spatele acestui titlu descoperim o altfel de poveste, o istorie sensibilă și emoționantă a iubirii dintre doi oameni.

Primul personaj este Ali Han Sirvanshir, un elev de liceu care se trage dintr-o familie musulmană aristocrată și mândră. Apoi, urmează încântătoarea Nino Kipiani, o frumoasă printesa gruzină. Ali este îndrăgostit de Nino iar când războiul le amenință viitorul, acesta trebuie să aleagă între devotamentul față de patrie și dragostea pentru Nino.

Ali și Nino este o poveste de dragoste arhetipală, care se distinge prin atmosfera exotică, demnă de O mie și una de nopți, dar și prin abordarea unui subiect modern: eternul conflict al civilizațiilor.


4. Jurnalul unei iubiri – Nicholas Sparks

Se spune că povestea tulburătoare care se ascunde în spatele acestui titlu îi va fermeca pe cei care s-au îndrăgostit de stilul lui Nicholas Sparks. Asta rămâne să decideți voi însă, până atunci, vă prezint puțin din firul poveștii.

Sparks ne vorbește despre doi tineri care aparțin unor categorii sociale diferite, și care au reușit să treacă acest „obstacol” dovedind că ceea ce simt nu se încadrează la iubiri trecătoare ci la dragoste adevărată.

Noah Calhoun și Allison Nelson, un maestru al cuvintelor, mare iubitor al naturii și o pictoriță celebră, capabilă să vadă frumusețea acolo unde alții nu o văd. Ei sunt principalii vinovați care ne poartă pe o potecă plină de iubire, entuziasm, sacrificii, amintiri și vise. Acest roman încearcă să ne demonstreze că miracolele încă mai sunt posibile, că viața încă mai poate fi trăită sub semnul iubirii.

„Apusul, mi-am dat seama atunci, este numai o iluzie, pentru că soarele este ori deasupra, ori dedesubtul orizontului. Și asta înseamnă că ziua și noaptea sunt îngemănate într-un fel în care puține lucruri sunt; nu pot exista separat și totuși, nici laolaltă.” 


5. Eseuri de îndrăgostit – Allain De Botton

Dintre toate aceste cărți pentru Ziua Îndrăgostiților, aș alege să o dăruiesc pe aceasta. De ce? Pentru că Allain a surprins în rândurile sale inefabilul unei povești de dragoste, în sublimul și ridicolul, patima și spleenul, frumusețea și urâțenia ei. Pentru că Allain desface cumva nodurile acestui proces și redă gânduri interioare sensibile, gânduri și trăiri pe care le avem cu toții dar pe care nu le conștientizăm atunci când este momentul. Și nu în ultimul rând, pentru că Allain separă timpul îndrăgostitului (care trece cu repeziciune) de timpul omului lipsit de fluturi în stomac.

Această lectură nu se poate povesti întru totul căci i se va pierde farmecul și esența. Tocmai de aceea, am introdus-o în această recomandare, din dorința de a fi citită, simțită și analizată.

„Întârzierea nu făcea decât să-i sporească atracţia, emoţie pe care satisfacţia imediată nu mi-ar fi provocat-o niciodată. Dacă Chloe şi-ar fi dezvăluit pur şi simplu cărţile din mână, jocul şi-ar fi pierdut farmecul.”


Acestea au fost recomandările mele. Voi ce citiți? Aștept cu mare drag și recomandările voastre.

P.S: Nu uitați să verificați prețurile și la alte librării online (Libris, Cărturești, eMAG, Elefant, Nemira, Diverta) deoarece în această perioadă a lunii se organizează multe Promoții.

Vă doresc Lectură Plăcută orice ați citi!

Lasă un răspuns