Cărți pentru copii. Ce citește cel mic?

cărți pentru copii alinas.ro

Cărți pentru copii? De ce nu? Prichindelul are nevoie de povești, de basme, de întâmplări minunate cu ajutorul cărora să își dezvolte imaginația și nu numai.

De cele mai multe ori putem apela la puterea exemplului iar dacă părintele citește, micuțul de ce să nu o facă? Norocul nostru este că, în zilele noastre avem acces la tot mai multe librării online pe raftul cărora se regăsesc cărți pentru copii la un preț chiar accesbili. Astfel, vom scuti alergătura la biblioteci iar micuțul va putea păstra cartea preferată și o va putea reciti ori de câte ori își dorește asta.

Dacă și tu îți dorești să cultivi în copilul tău dragostea pentru cărți, nu ezita să o faci iar în acest fel îi vei deschide micuțului poarta către o lume magică în care cuvintele au rolul principal. Lectura nu doar stimulează gândirea ci ajută și la îmbogățirea vocabularului.

Așadar, dragi părinți, îndemnați-vă copilul să citească, să crească frumos printre litere și să își dezvolte limbajul. Iar dacă nu știi ce să alegi sau ce cărți sunt potrivite pentru cel mic, în rândurile următoare vei găsi câteva recomandări.

Cărți pentru copii. Atenție! Se citește.

  1. La Medeleni ( Vol. 1, 2 și 3 ) – Ionel Teodoreanu

la medeleni


La Medeleni imi aduce aminte de copilărie, de mirosul stătut al bibliotecii și de zilele petrecute la bunici. Această lectură este povestea perfectă pentru cel mic deoarece printre file va descoperi o lume frumoasă, copii plini de viață și de frumos.

Ionel Teodoreanu plasează acțiunea la moșia familiei Deleanu si descrie viața lui Dănuț, a Olguței și a Monicăi. Fiecare personaj are un caracter aparte și este descris cu lejeritate. Tot aici descoperim și o poveste de dragoste, Monica fiind îndrăgostită de Dănuț pe tot parcursul romanului. Această lectură dezvălui atât părțile bune ale vieții cât și pe cele mai puțin frumoase deoarece destinul Olguței se îndreaptă spre tragic. Chiar și așa, acest poem narativ este plin de povețe.

  1. Micul Prinț – Antoine de Saint-Exupery

cărți pentru copii

 

Printre recomandări era imposibil să nu se afle și Micul Prinț, una dintre acele cărți pentru copii care nu trebuie să fie excluse. Acestă lectură nu are vârstă căci o poți reciti la infinit fără să te plictisești de ea iar partea bună este că mereu o vei înțelege într-un alt mod deoarece este o sursă inepuizabilă de interpretări. Este și abstractă și filozofică oferind lecții de viață și ocazia de a cerceta lucrurile în profunzime.

Micul Prinț nu trebuie să lipsească din biblioteca celui mic și nici din viețile noastre indiferent de vârstă. Lectura nu doar că amintește importanța socializării ci pune în prim plan maturizarea și prioritățile atât de diferite ( ale adulților și ale copiilor  ).

  1. Dumbrava minunată – Mihail Sadoveanu

carti pentru copii

 

Dumbrava minunată este celebra povestire în care sunt relatate peripețiile Lizucăi și a cățelului său, Patrocle. Această lectură are atât părți reale cât și fantastice și este una dintre acele cărți pentru copii pe care le îndrăgești de la prima filă.

Mihail Sadoveanu descrie flori și animale vorbitoare pe care le plasează într-un decor de poveste. Lizuca, în căutarea casei bunicilor care se află lângă dumbravă, începe să viseze și să transforme împrejurimile într-o lume feerică în care trăiesc personaje de basm.

  1. Pinguinul care voia să afle mai multe – Jill Tomlinson

pinguinul

 

Această micuță lectură a apărut la Editura Nemira în anul 2016, deci este puțin mai diferită ca și stil decât celelalte recomandări.

Pinguinul nostru se numește Otto, este primul ieșit din ou și își dorește să se mute într-un loc mai călduros. Otto este un pinguin foarte curios care mereu are o rezervă bogată de întrebări.

Dialogurile sunt presărate cu umor ceea ce transformă lectura într-una ușoară iar pe micuțul nostru într-un zâmbăreț. Relaxare, voie bună și pofta de cât mai multe lecturi, sunt doar câteva dintre stările pe care le transmite această carte.

Tot din aceași serie mai puteți încerca și Bufnița care se temea de întuneric.

Mai multe cărți pentru copii, la prețuri accesibile găsiți aici.

Lasă un răspuns