Deschid astăzi o nouă rubrică - Cărți care vindecă, lecturi menite să ne adune, să ne lipească la loc, să ne facă BINE așa cum ar trebui să fim mereu.
În ultimul timp am observat că de la tipar își fac apariția tot mai multe cărți motivaționale sau vindecătoare. Scrieri cu subiecte sensibile, cu povești în care îți e imposibil să nu te regăsești sau imposibil să nu înveți ceva din ele. Așadar, am mai alocat un raft în bibliotecă pentru cărțile motivaționale, de suflet și am dorința de a împărtăși cu voi titlurile pe care eu le-am parcurs și care pentru mine (cu siguranță și pentru alții) au fost utile.
Astăzi prima parte și sper să nu treacă mult timp până la următorul articol în care voi reveni cu partea a doua. Citesc și recomand. Dacă aveți nevoie de un impuls, o susținere sau pur și simplu de o lectură bună, vă invit la citit!
Proaspătă scoasă de la tipar, nimeni alta decât Petronela Rotar cu Totul e în regulă în mine și în lume. A evoluat mult și frumos. Vă recomand și alte scrieri de ale sale însă până atunci, revenind la lectura noastră, Totul e în regulă în mine și în lume reprezintă toate căutările și înțelegerile Petronelei din ultimii ani ( de studiu, practică terapeutică) și are scopul de a înțelege că nu este nimic în neregulă cu noi, ori cu lumea. Că suntem bine, într-o continuă învățare, că ne sunt permise greșelile, trăirile.
“Am scris cu multă iubire și multă compasiune cartea asta: în primul rînd pentru mine, apoi pentru fiecare om care o va citi, pentru istoricul lui personal, mai mult sau mai puțin traumatic, pentru greul pe care îl duce în spate, pentru adaptările și strategiile la care a fost nevoit să recurgă pentru a supraviețui. Și cu multă încredere în viață și în capacitatea noastră umană de a ne regenera, de a fi bine, de a continua să creștem.“- Petronela Rotar
A doua recomandare este Vindecă-ți rădăcinile de Anuradha Dayal-Gulati, un minunat ghid informativ despre cum să avem mai multă armonie în viață, cum să fim mai mulțumiți și mai împliniți cu tot ceea ce avem și ne înconjoară.
Anuradha Dayal-Gulati, specialistă în vindecare emoțională și ancestrală, ne oferă exerciții și instrumente simple ca să recunoaștem și să ne eliberăm de tiparele familiale negative dar și să le întărim pe cele pozitive. Ne este împărtășită propria călătorie de vindecare, experiența cu terapia constelațiilor familiale și puterea nebănuită a esențelor florale.
„Probabil ai auzit zicala că dacă vindeci ceva în tine, acest lucru se întinde pe 7 generații din trecut și 7 generații din viitor. Nu voiam să cred că este adevărat. Că strămoșii noștri ne afectează parcursul a cine suntem astăzi. După ce am citit cartea lui Anu, mi-am schimbat părerea despre vindecarea ancestrală și am îmbrățișat-o. Acum văd această cale de vindecare ca pe un mod pozitiv de a-mi influența viața, și nu ca pe o povară suplimentară de dus.” – Claudia Moriel
Ultima dar nu cea din urmă recomandare ( din partea I Cărți care VINDECĂ) este Îmi iau puterea înapoi de Donald M. Epstein, un chiropractician și, totodată, inventatorul tehnicii revoluționare Network Spinal, care a avut un impact semnificativ în domeniul sănătății pentru diagnosticarea și tratarea tulburărilor musculo-scheletice.
Această carte chiar vindecă dar ne și oferă o perspectivă fascinantă asupra relației complexe dintre minte, trup și suflet învățându-ne cum putem aduce mai multă armonie în corpul nostru fizic, pornind de la motorul central al ființei umane – creierul. Acum e momentul să întorci privirea către adâncurile inimii tale rănite și să-ți alini sufletul conștientizând durerile trecute!
„Am rămas uimită de puterea aceastei cărți! O abordare holistică grozavă și atât de practică! Nu am citit niciodată multe cărți ca aceasta! Un prieten de-al meu, chiropractician, mi-a spus că această carte ar trebui tradusă în cât mai multe limbi posibil, în beneficiul omenirii!”. – Don
Această carte îți răspunde la întrebările:
De ce mă îmbolnăvesc mereu?
De ce mă simt blocat în trecut?
De ce nu pot avea o gândire optimistă?
De ce sunt stresat chiar și când pare că mă relaxez?
De ce mă simt străin de mine?