4 parfumuri care persistă și influența pH-ului

parfumuri persistente

Nu știu voi, dar eu am început să mă întreb dacă mai există parfumuri care persistă căci, de-a lungul timpului, am încercat diverse arome, diverse branduri (diverse prețuri) iar la colecția mea am reușit să adaug doar 4 parfumuri care m-au mulțumit datorită miresmei și a persistenței.

Nicioată nu este ușor să ne alegem parfumul deoarece mereu căutăm aroma care să ne fie pe plac și care, desigur, să fie urmată de persistență. Adevărat este și faptul că de cele mai multe ori sperăm să găsim calitate la prețuri foarte accesibile iar din această cauză ajungem să schimbăm parfumul mereu și mereu, fiind nemulțumite de conținut.

Vorbind drept, nici eu nu sunt genul de persoană care să arunce lunar sute de lei la magazinele care vând minunatele esențe însă, în trusa mea și-au făcut loc patru parfumuri pe care le ador, care nu m-au dezamăgit și de aroma cărora nu m-aș putea lipsi. Desigur, pe lângă cele patru mai folosesc și alte parfumuri când și când, in funcție de starea mea de spirit, când doresc să încerc ceva nou sau pur și simplu când vreau să miros diferit…

Și totuși, de ce căutăm mereu parfumuri care persistă? 

Răspunsul este simplu. Persistența este factorul care promovează esența, ghidul care ne dezvăluie calitatea produsului. Parfumul este accesoriul pe care trebuie să îl poarte orice femeie și nu numai, deoarece de cele mai multe ori, o esență plăcută ne oferă încredere și stabilitate emoțională. Demonstrat științific este faptul că parfumul influențează starea de spirit pentru că inhalarea anumitor arome afectează  sistemul nervos central, influenţând capacitatea de muncă, atenţia sau memoria.

parfumuri care persista

Cum influenţează pH-ul pielii persistenţa parfumului?

Mirosul unui parfum diferă de la persoană la persoană deoarece fiecare dintre noi avem un ten diferit și o aciditate diferită. Gradul de hidratare al pielii are o foarte mare contribuție la tenacitatea parfumului.

Aciditatea influenţează enorm mirosul esenţei pe piele iar din această cauză același parfum poate mirosi frumos și poate persista atunci când prietena ta îl poartă iar când îl încerci tu efectele să fie exact pe dos.

Atenție!  Dacă ai un ten uscat şi deshidratat, foarte puţine parfumuri vor rezista pe pielea ta pentru o perioadă îndelungată de timp. 

4 Parfumuri care persistă. Produse testate

  1. Britney Spears – Fantasy

În urmă cu 8 ani am simțit pentru prima dată aroma acestui parfum (nu mă așteptam să fie un Britney Spears dar pe parcurs m-am obișnuit cu idea) și tot atunci m-am îndrăgostit de el. Pentru mine este perfect deoarece îmi plac parfumurile dulci și puternice iar faptul că persistă a fost cireașa de pe tort. De atunci nu mă lipsesc de el și îl folosesc în orice anotimp, efectul fiind același.

Acest parfum este exact ca numele, o fantezie dulce care emană senzualitate, un miros plăcut care cucerește, un parfum elegant care și-a găsit locul într-o sticluță minunată.

Cât despre persistență, aroma durează o zi întreagă iar dacă la duș folosești un gel care nu are un miros puternic, să nu te miri dacă pielea ta continuă să miroasă a Fantasy. În schimb, pe haine mirosul va avea aceași putere până în momentul spălării acestora.

De curând am descoperit o nouă variantă a acestui parfum, Fantasy Intimate, care m-a cucerit datorită sticluței dar, pe care încă nu l-am încercat. Chiar și așa, sunt convinsă că îmi va plăcea deoarece în compoziție are lăcrămioare,mosc alb și vanilie.

Compoziție Britney Spears – Fantasy

Note vârf: gutuie, litchi chinensis, kiwi

Note inimă: ciocolată albă, iasomie, cupcake, orhidee

Note bază: rădăcină de iris, tonuri lemnoase, mosc


2. Britney Spears – Curious

Pentru că primul parfum care m-a surprins plăcut a fost un Britney Spears, mi-am continuat căutările prin apropiere și astfel am descoperit Curious.

Acest parfum este diferit față de Fantasy în sensul că nu este dulce (totuși îmi place) iar persistența (pe pielea mea) este undeva la 8-9 ore. În schimb, pe haine mirosul rezistă până când decizi tu să îl îndepărtezi prin spălare. Cel mai mult fac abuz de Curious în timpul verii deoarece la căldură miroase mult mai puternic și am observat că pe timpul iernii mirosul se evaporă ceva mai repede.

Descrierea spune că acest parfum este pentru femeile curioase care vor o notă de mister. Eu nu îl simt așa. Pentru mine este un parfum floral fresh, un parfum tineresc, energic și efervescent. Sticluța denotă eleganță, având forma unui diamant.

Compoziție Britney Spears – Curious

Note vârf: pară, magnolie

Note inimă: tuberoz, lotus, note florale

Note bază: ciclama, vanilie, lemn, iasomie, lemn de santal


3. Britney Spears – Cosmic Radiance

Se putea să nu fie tot un Britney? Acum serios. Lăsând the big name în urmă, aceste parfumuri chiar miros senzațional și sunt calitative iar acesta este motivul pentru care le port și le-am introdus în topul meu cu parfumuri care persistă.

Cosmic Radiance este o super combinație, un parfum dulce dar nu exagerat de dulce, cu tente de senzualitate și flori. Predominantă este vanilia iar uneori simt și aroma de gardenie.

Cel mai mult port acest parfum iarna (îmi pare mai aerisit iar persistența este mai mare). Se poate folosi fără griji și în sezonul cald iar pentru o persistență mult mai mare este indicat să îl utilizăm în zonele calde (încheietura mâinilor, gât, după urechi).

Așadar, la mine persistă acest parfum până la 10 ore și cam o eternitate dacă îl folosesc îm mod abuziv pe haine :). Făcând o paranteză, vă mai spun că atunci când folosesc un parfum puternic, mereu folosesc un deodorant fără miros deoarece anumite combinații pot fi dezgustătoare.

Elegant este și recipientul acestui parfum, sticluța fiind decorată cu diferite mărimi de pietricele, transformându-se în bijuterie.

Compoziție Britney Spears – Cosmic Radiance

Note vârf: pară, litchi chinensis, mandarină

Note inimă: tuberoză, iasomie, gardenie, bujor

Note bază: cihlimbar, lemn de santal, mosc, vanilie


4. Guess – Seductive 

Am schimbat foaia și am trecut la Guess de aproximativ doi ani. Am decis să îl păstrez constant în colecție și să îl folosesc indiferent de anotimp căci esențele sale permit acest lucru.

În doi ani de zile am achiziționat doar trei sticluțe de parfum Seductive (pe rând) iar pentru că lucrurile nu sunt mereu roz, una dintre ele era contrafăcută. Am făcut prostia să îl achiziționez de la un magazin din oraș (de obicei prefer online) și când am început să îl folosesc am observat imediat diferența. Cel fake avea aproape același miros dar o persistență de 2 ore, ambalajul prezenta mici diferențe, la fel și sticluța (fără strasuri și lănțișor). De atunci m-am învățat să verific produsele pe checkcosmetic.net.

Revenind la Seductive cel real, este un parfum floral-oriental-lemnos, prețios, care subliniază frumusețea irezistibilă a femeii. Mirosul este un dulce timid nu extravagant, oarecum inocent și amețitor. Guess este unul dintre acele parfumuri care persistă și care poate fi purtat 9-10 ore, evaporându-și intensitate pe parcurs.

Compoziție Guess – Seductive

Note vârf: pară, bergamota, coacăze negre

Note inimă: stânjenel, flori de portocal, iasomie

Note bază: tămâie, vanilie


Voi ce parfumuri preferați? Dacă aveți sugestii pentru parfumuri care persistă, nu ezitați să îmi șoptiți și mie.

11 COMENTARII

Lasă un răspuns