Despre cea mai frumoasă călătorie cu Cătălina Potârniche – Interviu

Întâmplător sau nu, ne-am cunoscut cu câțiva ani în urmă, când ea ÎNCEPEA să contureze o poveste, propria poveste, un parcurs atât de frumos, care avea să curgă atât de lin, natural. Atunci am citit primele două volume din Terapie pentru minte și suflet, care m-au făcut să-mi doresc mai mult. Cu timpul, a venit și acest „mai mult”, mult mai mult.. Nicio clipă, la început, nu mi-am imaginat că ea e unul dintre acei oameni care rămân acolo, indiferent de distanță sau loc, dar acum sunt recunoscătoare pentru acea întâlnire care s-a transformat într-o legătură atât de benefică, sănătoasă și frumoasă, pentru că EA e omul care nu vrei sigur să mai plece.

Despre Cătălina și tot ce plămădește ea v-am povestit în nenumărate rânduri, însă ceea ce vreau să subliniez de această dată este evoluția ei frumoasă, munca asiduă din spate. Și cum altfel aș putea să o fac dacă nu printr-un interviu cu Cătălina cea de AZI și despre magia din tainele ei de până acum. Parcurgem (aproape) fiecare etapă, realizare și tot binele pe care îl are de oferit.

Au trecut cam 6 ani de la primul interviu, în care te întrebasem cum te-ai descrie. O roată din parcurile de distracții, mi-ai spus, un vârtej de la care nu știi la ce să te aștepți, lucru pe care l-am observat și eu în timp (ești plină de surprize). Spune-mi dacă și ce s-a schimbat între timp. Te vezi cu aceiași ochi?

Cătălina: Cum să zic..? Toate s-au schimbat și, totodată, nu s-a schimbat nimic. Sunt tot eu, doar că acum îmi este mult mai ușor să fiu.

Pe plan profesional ai evoluat extraordinar, ai muncit mult, iar munca ți-a fost răsplătită prin tot binele pe care îl poți oferi celor care îl cer și nu numai. Cât de mult te împlinește acest lucru?

Cătălina: Bine ai zis: munca mi-a fost răsplătită cu tot binele pe care îl pot oferi. Nici nu știu să descriu în cuvinte ce simt față de ceea ce am ajuns să fiu și să pot face astăzi. Față de ce a ajuns Vorbenergy să fie și să facă, atât pentru mine, cât și pentru ceilalți. Și-ai zice că entuziasmul și șocul (pentru că să știi că eu și acum trăiesc un șoc aproape constant, încă de la primul meu pas conștient în lumea asta) ar scădea în timp. Ei bine, nu-i deloc așa. Pe măsură ce înaintez în a descoperi drumul meu înainte, sincronicitățile oferite de Univers sunt și mai ample, cu bătaie și mai lungă de înțelegere prezent-trecut, iar eu rămân, adesea, pur și simplu, mută. Și cred că-ți pot da și un exemplu recent, unul care pentru mine a fost absolut copleșitor, printre cele mai frumoase confirmări a tot ceea ce am construit până acum din… nimic. Am primit cadou de la una dintre clientele mele, care, între timp, mi-a devenit și colaboratoare de la distanță pe parte de terapii energetice, o carte (cu mesajul “parcă citesc despre tine”) scrisă de Alberto Villoldo. Am devorat cartea aia și nu m-am oprit doar la ea, ci am mai citit încă trei de același autor. Trebuie să mă crezi când zic că, de la capitol la capitol, aveam, exact cum am spus mai sus, șoc după șoc. Pentru că ceea ce descria era, într-adevăr, până la cele mai mici detalii, despre mine. Și încă ea, când a citit acea carte, nu știa nici 10% din tot ce știu eu și-am regăsit scris de A.V.. Diferența, și aici aș vrea să mă mândresc pe de-a dreptul, este că autorul a avut parte, încă de la bun început, de nenumărați mentori și de nenumărate experiențe alături de aceștia, pașii fiindu-i îndeaproape urmăriți și îndrumați pe întreg parcursul, în timp ce eu… am avut un drum neclar, întunecat, înainte printr-o lume nevăzută, neînțeleasă, neexplicată mie de nimeni clar niciodată și.. un Univers. Care nu mi-a dat niciodată, doar mi-a sugerat. Și-au fost, mai ales în primii ani, momente când am înțeles aluzia lui, dar și când nu. Însă, odată ce-am prins firul, am început să-mi creez singură unelte concrete prin care să putem comunica, eu și Universul, da. Mai cârpite, mai stângace, dar pe care, în timp, învățând și aprofundând constant, le-am îmbunătățit considerabil, ajungând acum să pot spune că la mine în magazinul online există pachetul complet necesar unui sine să se (auto)descopere.

Trezire Energetică, Regenerare Fizică, Curățări DOMINEGO.

Pe această temă ar fi multe de povestit însă nici nu este acel gen de povestire pe care să o spui, pur și simplu, iar cel care te ascultă ori te citește o poate lua ca atare. Nu. Ține de percepție, de multe piese de puzzel pe care trebuie să le colecționezi ca să obții un întreg, pe care, mai apoi, să îl rumegi și abia la final să îl înțelegi. Cele trei puteri sunt un început al vindecării, al stării de bine și al regenerării noastre. Trezirea Energetică este despre regăsirea cu tine, despre accesul la sinele tău superior, o călătorie benefică la finalul căreia vei găsi acel echilibru de care ai atâta nevoie.

Ședințele de Regenerare Fizică se clădesc pe recuperarea bucăților de suflet rătăcite în timp și-n vieți, o reabilitare atât de importantă atât pentru trup cât și pentru suflet. Cât despre Curățările DOMINEGO, nu o pot spune mai bine decât a făcut-o Cătălina deja: o eliberare a tot ceea ce rumegai încontinuu critic și descurajator despre tine, autoindus sau indus de ceilalți. O detoxifiere a sufletului pe scurt și desigur, vindecare lui. 

La început ai încercat să educi sinele, sufletul, prin intermediul volumelor Terapie pentru minte și suflet care au luat naștere din existența ta, din propriile expriențe și trăiri. Apoi, ai pășit mai în față și ai căutat și alte căi de a sări în ajutor, implicându-te și mai mult. Astfel, ne-ai dezvăluit ședințele de Trezire Energetică, Regenerare Fizică, chiar și curățări DOMINEGO. Ce a însemnat acest salt pentru tine și cum l-ai perceput încă de la început?

Cătălina: Ședințe care nu au fost dintotdeauna în formatul actual, Trezire Energetică, DOMINEGO și Regenerare Fizică. Am început cu puțin, cu foarte puțin! Învățasem singură să citesc astrograme și să calculez numerograme, cu ajutorul cărora completam ședințele de, pe vremea aia, echilibrări energetice. Inițial foloseam cuvinte din limbajul nostru, apoi am învățat să lucrez cu incantații create de mine, pe baza frecvențelor sunetelor emise de anumite grupuri de litere, m-am înarmat cu plante, prafuri împotriva energiilor negative, am citit mult, în paralel cu a practica zilnic, am căutat mereu să pun cap la cap tot ce încă nu înțelegeam sau nu se lega, eliminam ce nu dădea rezultate, mereu, mereu am căutat să îmbunătățesc. Și am făcut-o, în primul rând, lucrând cu mine. Pentru că tot ce avea să dea rezultate la întunericul din viața mea, sigur avea să dea rezultate și la ceilalți. Și știi că e o vorbă, pe măsură ce afli tot mai multe, îți dai seama că, de fapt, nu știi mai nimic, deși ție ți se părea că ai aflat atât de multe! Dar s-au legat toate, din aproape in aproape, prin îmbunătățire continuă, și au ajuns să fie da, ședințele de Trezire Energetică, DOMINEGO și Regenerare Fizică – suflet, minte și, mai nou, trup, că regenerările sunt cele mai recente și-s tare mândră și de trăirile și rezultatele pe care le am cu ele.

Cât de importantă este Trezirea Energetică și cât de mult contează să putem îndepărta toate blocajele adunate în timp, să ne înțelegem lecțiile și să ne împăcăm cu ceea ce suntem?

Cătălina: Am auzit recent pe cineva zicând că cea mai puternică energie nu este emanată de iubire, ci de autenticitate. Și mi-am zis “bă, da, așa e.”. Pentru că autenticitatea implică iubirea. Și nimic, nici măcar iubirea nu este, de fapt, iubire adevărată, dacă nu se manifestă în noi, mai înainte, autenticitatea. Iar pe ea o dobândim cunoscându-ne pe noi, personal, din toate punctele de vedere, al sufletului, al minții și al corpului, acceptându-ne și lucrând la cele acceptate întru echilibrarea lor. Fără rușine, fără “Vai de mine, ce va zice lumea, dacă mă arăt nu știu cum, când imaginea pe care eu m-am chinuit s-o mențin (despre mine sau despre cuplul/familia din care fac parte) e alta sau ce va zice, dacă cer ajutorul unui terapeut?!” sau, și mai periculos, “Nu vreau să aflu nimic, pentru că n-aș accepta despre mine că-s mai jos decât credeam eu că sunt.”. Fără a ne cunoaște cu adevărat, fără AUTENTICITATE… nu există nimic altceva în afară de lecții care dor și care vor durea, de la una la alta, din ce în ce mai tare. Pentru că Universul încearcă. Depinde de noi din a câta încercare alegem să și percutăm.

Oracolul Leja, Afecțiuni și surse emoționale și Tabla de măsurători energetice.

Despre Oracolul Leja și Afecțiuni și surse emoționale am discutat într-un articol întreg, pe care vă invit să îl parcurgeți, dacă nu ați făcut-o deja. Chiar și așa, completez și aici cu câteva cuvinte legate de cele două minunății. Sunt unelte necesare și benefice care ne fac mai independenți, care ne ajută să descoperim ce și de ce nu merge bine, care-i soluția, cum depășim situația, cum să ne cunoaștem și să ne înțelegem mai bine, să ne cunoaștem așa cum ar trebui.

Cât despre Tabla de măsurători energetice, un alt AS scos cu adevărat din mânecă, nu sunt foarte multe secrete de aflat. Însă, îți pot spune că te vei descurca folosind-o, te vei prinde cum stă treaba, o vei folosi ori de câte ori gândurile tale sunt o balanță și viitoarele decizii te sperie. O vei recomanda și celor dragi și nu te vei mai despărți de ea.

afectiuni si surse emotionale

Nu ți-ai deschis doar sufletul în fața celor care doresc o bună îndrumare, ci și cutia cunoștințelor și ai împins-o practic în față, să se servească din ea oricine are nevoie. Așa văd eu cele trei proiecte dragi mie, de care mă folosesc ori de câte ori simt asta, Oracolul Leja, Afecțiuni și surse emoționale și Tabla de măsurători energetice. Ce a stat la baza deciziei de a oferi astfel de informații valoroase, de a le face atât de accesibile, într-un mod atât de prietenos, explicit și clar?

Cătălina: Dacă deschizi, la început, oricare Terapie pentru minte și suflet, vei observa o frază. Un vindecător nu este cineva care te vindecă. Un vindecător este cineva care te ajută să declanşezi în tine capacitatea de a te vindeca singur. Nu mi-am dorit niciodată ca oamenii să devină dependenți de mine, de-asta de multe ori eu par și un pic (mai mult!) scorpie sau insensibilă în interacțiunile cu ei și știu câțiva care ar putea confirma cât de scorpie pot fi și cât de tare i-am scos, adesea, din minți cu inaccesibilitatea sau durerea mea-n paișpe, când pe ei îi ardea, dar eu deja consideram (cu verificările mele în prealabil, bineînțeles, că nu-i las singuri decât fățiș) că e-n mâneca lor asul de-acum, nu-n a mea. Eu am căutat, încă de la bun început, să ajut omul să învețe să se ajute singur. Pe parte de cărți, să se identifice și să vadă că se poate, că există viață și după traume, ba chiar că-n ele stă cheia. Iar pe parte de terapii, eu să deblochez ceea ce stă în abilitățile mele să deblochez, să le ofer îndrumările primite pentru ei și, în timp, și uneltele prin care să poată primi acele îndrumări și fără mine drept intermediar și să se poate construi, pe mai departe, în mod independent. Mi-am dorit, cred, să cunoască și să trăiască fiecare experiența asta imposibil de descris în cuvinte de a fi “într-o relație” cu Universul. Nu-ți mai trebuie nimic!

Legat de Afecțiuni și surse emoționale, cât de important este să cunoaștem soluția-plantă rezonantă, dar și să extragem emoțiile toxice?

Cătălina: Orice are energie are și o frecvență anume. Deci și fiecare plantă, dar și fiecare emoție. Motiv pentru care m-am gândit să merg dincolo de științele naturiste, care se axează, în mare, pe plantă-afecțiune fizică, și să ajung la plantă-emoție (deci sursa afecțiunilor fizice, astfel încât omul să nu mai fie nevoit să ajungă să se îmbolnăvească, ci să prevină boala de la stadiul de emoție care predispune la boala sau bolile respective). Acum, că privesc în urmă, mi se pare un proiect fabulos. Atunci nici nu-mi dădeam seama ce fac. Doar calculam, măsuram și notam și cumva mi se părea banal. Acum abia, când îl am la mine pe birou și îl folosesc cu clienții, sunt absolut fascinată de ce-am făcut din Afecțiuni și surse emoționale.

MLA. PT. REM.

3 volume, o singură poveste. O poveste reală, poveste în care poți fi chiar tu personajul principal, o poveste din care poți trage concluzii și o poți simți dacă o lași să te cuprindă. Personal le-am devorat și savurat în același timp

Cele mai curajoase scrieri ale tale pentru mine rămân volumele MLA, PT și REM, lecția ta așa cum o numești și tu, firul poveștii tale, așa cum îl cunosc și eu. O bună modalitate de a-ți vindeca rănile și sufletul, însă faptul că le poate cunoaște oricine mie mi-a spus un singur lucru: CURAJ. Astfel că vreau să te întreb dacă recomanzi vindecarea prin scris, dacă este acesta un prim pas spre conștientizare, dar și în ce măsură te-a ajutat pe tine?

Cătălina: Am mai zis-o și-o zic toată viața: trilogia asta m-a vindecat. Și încurajez pe oricine aud “Vai, și eu am o poveste, dacă o scriu, leșină toți!” cu “SCRIE! Nu mai pierde vremea și scrie!”. Le ofer orice detalii le sunt necesare. În primul rând, înainte de a se gândi la viitorii cititori, cine are o poveste să se gândească la sine. Scrisul vindecă. A rememora, cu ochii din prezent, o viață plină cu de toate stârnește schimbări în valuri, de nici nu-ți imaginezi. Și totul, de-acolo, e doar spre mai bine. În al doilea rând, și dacă ajută un singur alt om să se inspire și să trăiască și să meargă mai departe, în propria lui viață, cu capul sus, cartea aia își va fi împlinit menirea.

8- Caietul tău Mentor

Caietul MENTOR este ultimul proiect al Cătălinei, dar nu și cel din urmă. Este menit să devină cel mai bun prieten al tău, o oglindă aș putea spune, o reflexie a ta, a ceea ce ești și a ceea ce dorești să devii.

Tare m-am bucurat atunci când mi-a spus despre acest proiect. Nu îl puteam vizualiza și mi-a transmis că o să mai dureze puțin până când prinde contur, dar din nou surpriză! În câteva zile îl aveam deja în mână, îl puteam răsfoi și admira. L-am întors pe toate părțile ca să-i dibuiesc misterul. E o mică comoară frumos îmbrăcată în ilustrațiile Georgianei, alese cu inspirație și însemnătate de Cătălina. O mică comoară care te va ajuta, în tot parcursul tău, să te cauți și să te găsești, astfel că poți dobândi 12 obiceiuri benefice ție, folosindu-te de propria intuiție și nu numai. Așa că, ține-l aproape și bucură-te de imboldul pe care-l vei găsi.

Ultimul, dar nu cel din urmă proiect (sunt convinsă că urmează și alte surprize) este 8 – Caietul tău MENTOR, un imbold, un mic ajutor pentru disciplina sufletului și nu numai, o autoevaluare pe care ar trebui să o îmbrățișăm mai ales pentru sănătatea noastră sufletească. Ce anume te-a determinat să îl creezi, să îl îmbraci atât de frumos în simboluri și echilibru?

Cătălina: 8, care trebuia să fie un calendar cu tâlc pentru anul 2024 (8) inițial, ale cărui desene au fost construite, împreună cu “miracola” mea, cum îmi place mie să-i spun, ilustratoarea Georgiana Tănase, în funcție de anotimpuri și vremea de-afară, cu culorile specifice cu tot, însă care s-a transformat, cum s-au transformat și celelalte idei ale mele din una-ntr-alta, pe parcurs, în cireașa de pe tortul cunoașterii și dezvoltării personale, în ce mă privește. El este testul despre “Ce-ai reținut?”, testul ăla de la sfârșitul fiecărui capitol studiat într-o carte. Pentru că nu l-am vrut doar ca pe un simplu caiet de notițe. Nu paginile goale sunt scopul lui, de fapt, ci tâlcul din spatele imaginilor, simbolurilor și-al micilor texte strecurate. Paginile goale sunt, cum să zic, de umplutură. De concluzii.

Cât de important este să ai și să păstrezi anumite obiceiuri, să le notezi, să revii și să continui să le completezi, într-un cuvânt, cât de importantă ori benefică este gestionarea acestora?

Cătălina: Este esențial. Disciplina este esențială în tot ce ține de dobândirea autenticității și-a tuturor celorlalte pe care le “trage” după ea. Dacă nu ai disciplină, nu reușești mai nimic. Și-n mare parte e neplăcut, plictisitor, enervant. Dar la fel sunt și spălatul pe dinți, al vaselor sau șmotrul și totuși le facem, pentru că de, trebuie, ca să nu ne mănânce cariile și gândacii.

Și-aș vrea să-ți transmit și ție ceva. Că-ți sunt recunoscătoare pentru curiozitatea, responsabilitatea și perseverența cu care m-ai întâmpinat, de fiecare dată, pe întreg parcursul nostru împreună de până acum. Deși a fost o lume total nouă pentru tine, de fiecare dată ai venit cu partea ta de studiu, iar asta pentru mine e tot o împlinire. Mulțumesc!

Lasă un răspuns