Cărțile lunii Ianuarie – recomandare de lectură

cărțile lunii ianuarie

Ianuarie! Început de an, început de lecturi noi și călătorii în povești fascinante.


Fiind prima postarel din acest an, profit să vă mulțumesc că sunteți aici, că mă citiți și că îmi oferiți cele mai bune ponturi în materie de lectură.

Dragilor, vă doresc un an plin de realizări, de gânduri bune, zâmbete și dorințe împlinte.  Și vă mai doresc ca, chiar dacă sună răutăcios, bibliotecile voastre să se îndoaie de la toate cărțile pe care reușiți să le achiziționați.

Ca să nu o mai lungesc cu urările , vă prezint pe scurt cele trei lecturi pe care doresc să le devorez în luna ianuarie.

Pe lista de citit am următoarele:

  1. Speranța pierdută – Colleen Hoover

speranță pierdută

Cum am aflat că au fost traduse încă două cărți care poartă semnătura autoarei mele preferate, m-am grăbit să le achiziționez. Una dintre ele este Speranța pierdută, roman care are strânsă legătură cu Hopeless. Fără speranță

Dacă în Hopeless am descoperit povestea lui Sky din perspectiva ei, în Speranța pierdută aflăm adevărul despre Dean Holder cunoscându-i propriile gânduri. Dean este băiatul bântuit de amintirea fetiței pe care nu a reușit să o salveze astfel că viața lui a fost umbrită de acest sentiment de vinovăție.

Dacă ați citit Hopeless cu siguranță știți că cei doi s-au reîntâlnit și, implicit, întreaga poveste, însă acest nou roman ne oferă o altă perspectivă. Aici vom trăi totul prin ochii și sufletul lui Holder care ne dezvăluie felul în care evenimentele din copilăria lui Sky l-au afectat atât pe el, cât și pe familia lui, determinându-l să-și caute mântuirea prin salvarea ei. Concluzia este că,  iubind-o pe Sky poate începe să se vindece pe el însuși.

2. Totul se termină cu noi – Colleen Hoover


totul se termina cu noi

Totul se termină cu noi este ultima carte care îmi lipsea din colecție și pe care abia aștept să o parcurg.

Deocamdată nu știu nimic despre ce se află în spatele coperții deoarece am refuzat să citesc recenzii sau să aprofundez subiectu până ce nu termin cartea. Singurele informații pe care le-am strâns sunt din descrierea clasică pe care o voi atașa și aici.

Lily Bloom nu a avut întotdeauna o viață ușoară, dar asta nu a oprit-o niciodată să muncească din greu pentru a-și îndeplini țelurile. A evoluat foarte mult și și-a început propria afacere. Când Lily îl cunoaște pe Ryle Kincaid, un chipeș neurochirurg, se simte imediat foarte atrasă de el și viața i se schimbă brusc.

Ryle este un tip hotărât, încăpățânat și puțin arogant. Este și sensibil, deștept și foarte atras de Lily. În plus, arată dumnezeiește în uniforma de medic. Lily nu și-l poate scoate din minte. Însa el respinge categoric ideea de a avea o relație serioasă și de lungă durată. Chiar și atunci când Lily pare să devină excepția de la această regulă, ea tot vrea să afle motivul care l-a făcut să nu-și dorească decât aventuri de o noapte. Pe măsură ce întrebările legate de noua ei relație o copleșesc, apar și gândurile cu privire la Atlas Corrigan, prima ei iubire, cu care a avut o legătură deosebită. Atunci când Atlas reapare brusc în viața lui Lily, tot ce a clădit împreună cu Ryle amenință să se destrame.

3. Mici lucruri mărețe – Jodi Picoult


mici lucruri mărețe

Tot pentru luna ianuarie am ales și Jodi PicoultMici lucruri mărețe deoarece această autoare m-a uimit, m-a bulversat și m-a încântat atunci când am citit Pactul.

Acest roman este un bestseller si potrivit The Washington Post este și cel mai important roman pe care Jodi Picoult l-a scris vreodată, fiind o provocare pentru cititori deoarece va amplifica dezbaterile despre rasism și prejudecăți.

Mici lucruri mărețe vizează întocmai starea de spirit actuală a națiunii noastre, este o poveste impresionantă despre sistemul judiciar, cu totul remarcabilă. Printre rânduri poposește Ruth Jefferson, o asistentă medicală de culoare, cu peste 20 de ani de experiență care, la intrarea într-o tură dorește să facă o verificare de rutină a stării unui nou-născut, însă imediat este anunțată că i s-a dat în grijă alt pacient.

Părinții bebelușului sunt rasiști convinși, care luptă pentru supremația albilor și nu doresc ca Ruth, care este afro-americancă, să le atingă copilul. Conducerea spitalului este de acord cu cererea lor, însă a doua zi bebelușul face un stop cardiac în timp ce Ruth este singură în secția de nou-născuți. Se va supune ordinelor sau va interveni?

Voi ce citiți în luna ianuarie?

 

Vă doresc lectură plăcută orice ați citi!

5 COMENTARII

Lasă un răspuns